Başkan Tutal'dan kurban bayramı mesajı

Başkan Tutal'dan kurban bayramı mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kurban Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Tutal, mesajında bayramların, insanların kardeşçe kucaklaştığı, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının yoğunlaştığı günler olduğunu kaydetti.

Bayramlar dargınlıkların unutulduğu incinen gönüllerin tamir edildiği, coşkuyu ve sevinci hep birlikte yaşayabildiğimiz en özel zamanlar olduğunu kaydeden Başkan Tutal şunları aktardı:

"Bayram sevinçlerimizle dini ve milli duygularımız perçinleşir, milli birlikteliğimiz  ve beraberlik bilincimiz daha da güçlenir. Peygamber Efendimizin “Birbirinize kin tutmayın, birbirinizle hasetleşmeyin, birbirinizden sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeş olunuz. Bir Müslüman'ın din kardeşine küsüp, üç günden fazla ayrı durması helal değildir” hadisini unutmamalı. İhtiyarlarımızın, gariplerin ve yakınlarımızın ziyaretlerini yaptığımız gibi küs olduklarımızın da gönüllerini alarak birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Mü’minler için ziyadesiyle değerli olan bayramların asıl amacının Sıla-i Rahim olduğunu, gönül alma, kırgınlıkların giderilerek birlik ve beraberlik içinde olma zamanı olduğunu unutmamalıyız.

Geçmişimizden emanet aldığımız bu insani değerleri korumak ve yaşatmak her birimizin asli sorumluluğudur. Bu kadim topraklarda yaşadığımız sürece sevgi, saygı, birlik, kardeşlik,  hoşgörü iklimini yaşatmak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için dini ve manevi duygularımıza, birbirimize sahip çıkmalıyız. İnsaki yaşat ki devlet yaşasın diyen kadim bir medeniyetin ruhuna yelken açmalıyız. Bu vesileyle,  tüm hemşerilerimizin, İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, insanlık için barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum"