Başkan Tutal, Şehit Ve Gaziler Onuruna Yemek Düzenledi

Başkan Tutal, Şehit Ve Gaziler Onuruna Yemek Düzenledi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi.

Seydişehir Belediyesi tarafından şehit aileleri  ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve eşi Melek Tutal, Cumhuriyet Savcısı Bünyami Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri , Seydişehir İlçe  Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçikler,  şehit ve gazi aileleri ile yakınları katıldı.
Şehit ve Gaziler onuruna düzenlenen, ev sahipliğini Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın  yaptığı gecede Başkan Tutal ve eşi misafirlerle tek tek ilgilenerek karanfil hediye etti. 
Kendilerini her yıl hatırlayan ve her zaman yanlarında olan Belediye Başkanı Mehmet Tutal 'a teşekkür eden Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt;"Başkanımız  sağ olsun her zaman yanımızda. Bir isteğimiz olduğu zaman destek ve yardımlarını esirgemiyor.  Ben şehit ve gazi ailelerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Şehitliğin çok özel ve farklı bir kavram olduğunu, İslam'dan başka inançlarda da böyle bir kavramın olmadığını  kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Şahadeti  biz Uhud' da, Bedir'de Hendek'te biliriz. Kendi tarihimize baktığımızda Malazgirt'te , Çanakkale'de ,Kıbrıs'ta ve İç güvenlikte terörden biliriz. Bu millet , üzerinde yaşadığımız bu toprakların bedelini fazlasıyla ödemiştir. Bir ruh var biz bu ruhla tarih yazdık. Bedir'den başlayan ve Afrin'e kadar devam eden bir ruh. Bu ruhu biz Sultan Alpaslan'ın Malazgirt'de  kefenini giyip toplu cuma namazını kıldığı anda gördük. Aynı ruhu biz Çanakkale'de toplu olarak kılınan Cuma namazında gördük. Bu ruh olduğu sürece bize kimse bir şey yapamadı, yapamayacak da. Dış güçler her zaman karşımıza çıktı , çıkmıştır da tarih tekerrür ediyor. Aynı güçler aynı guruplar bu gün yine maşalarıyla birlikte Fırat Kalkanında  karşımıza çıktılar, Afrin' de karşımıza çıktılar" dedi.
Kadınıyla , erkeğiyle, 7'den 70'e herkesin askerlerin yanında olduğunu kaydeden Başkan Tutal;" kimi duasıyla , küçük yürekler ise  babalarının verdiği harçlıkları bir araya getirmek suretiyle birlik oldular. Mehmetçiklerimize destek oldular.150 yıldır bu millet üzerinde birlik ve beraberlik ruhunu  kaybettirmek için uğraşıyorlar. Ama şükürler olsun ki kaybetmedik. İslam 'ın son kalesi Türkiye'dir.Bizimle ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu ruhtan , bu değerden  hiç bir şey kaybetmedik biz bu ruhu  15 Temmuz'da gösterdik, şu anda da görebiliyoruz. 
Allah'ın izniyle korku yok, başımızda böyle bir Başkomutan olduğu sürece,bizim milletimizde de bu ruh olduğu sürece Amerika'nın da onun iş birlikçilerinin de yapacağı hiç bir şey yok. 
Bu  mücadelemiz devam ederken genç fidanlarımızı toprağa veriyoruz. Sizler evlatlarınızı  verdiniz, bedel ödediniz, ödüyoruz. Bu içinde bulunduğunuz durum  dünyevi açıdan baktığımızda çok zor. Bizde bunu yaşadık, bazı ailelerimize bu acı haberi üzülerek biz vermek durumunda kaldık. Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın. Peygamberlikten sonraki ilk mertebe, Şehitlik mertebesi. Bunun için inşallah Cennet'te şehitlerimizle beraber olabilmeyi Allah nasip etsin.Allah sizlere sabırlar versin.  Bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor hayırlı akşamlar diliyorum "dedi.
Türk tarihinin dönüm noktalarında olan bağımsızlık temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferinin 103 yılının kutlandığını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan;"Çanakkale Zaferi milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan , millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanıdır.Şanlı geçmişimizden aldığımız güçle bizlere emanet edilen bu aziz vatana günümüzde ve gelecekte aynı şuur ve sadakatle sahip çıkmak konusunda her zamankinden daha çok kararlıyız. Siz değerli şehit yakınlarımızla bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, siz şehit ailelerimiz ve  gazilerimize şükranlarımı sunuyorum "dedi.
Protokol konuşmalarının ardından İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı tarafından Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla  Ketenli Mahallesi tarafından yapılan bağış nedeniyle verilen madalyayı  Şehit Hüseyin Kavalbacak'ın Babası Ali Kavalbacak'a takdim etti.

baskan-tutal,-sehit-ve-gaziler-onuruna--(1).jpg

baskan-tutal,-sehit-ve-gaziler-onuruna--(2).jpg

baskan-tutal,-sehit-ve-gaziler-onuruna--(3).jpg

baskan-tutal,-sehit-ve-gaziler-onuruna--(5).jpg