Başkan Tutal," birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

Başkan Tutal," birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal kırsal mahallelerde tamamladığı “Hasbihal Buluşmaları ” programına merkez mahallelerde devam ediyor.

"Hasbihal Buluşmaları” kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Değirmenci Mahallesi sakinleri ile buluştu. Programa, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Değirmenci mahallesi sakinleri katıldı. 
Mahallelerine ziyaretlerinde dolayı teşekkür eden Cemevi dedesi Safak Şendoğan ”başkanımıza biz ne zaman başvurduysak Allah ondan razı olsun hiçbir zaman bizi boş çevirmedi. Kadınlarımız olsun, erkeklerimiz olsun çalışan bütün canlarımıza iş imkanı tanıdılar. Ayrım yapmadılar. Bizi kendilerinden ayırmadılar. 
Biz bu vatanda yaşıyorsak, bu vatan hepimizin ırzı, namusu, gururu. Aynı vatanda  bizde asker gönderiyoruz. Ama bizimki sözde değil, bizim vatan sevgimiz kalbimizde. Seydişehir olarak Afrin'e gideceğiz dedik mi, bizim annemiz, gençliğimiz, çocuklarımız al bayrağın altında hepimiz şahadet şerbetini içmeye hazırız.
Güzel canlar bizim mahallemiz sakinleri olarak Sayın Belediye Başkanımızdan istediklerimizi kalp kırmadan, arifler ne incinir, nede incitir. Mahallemizin ne eksiği varsa, tek tek söyleyelim. Hepinizden Allah razı olsun. Başkanımıza teşekkür ediyorum"dedi.

Seydişehir’in çehresini değiştirmek üzere 2014 seçimlerinde projelerle geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “projelerimizin bir kısmına başladık, bir kısmını tamamladık. Bazılarının inşaatı şu anda devam ediyor. Merkez ve kırsal mahallelerimizde çalışmalar yaptık. Bunları sizlerle paylaşalım, yapılması gerekenleri birlikte istişare edelim, bahar dönemi programında kalan çalışmalarımızı tamamlayalım hasbihal edelim diye buradayız” şeklinde konuştu.

Hepimizin bir birimizden bir farkı yok diyen Başkan Tutal;” birbirimizin inancına, düşüncesine saygı göstermek durumundayız. Çünkü bu memleketin birlik, beraberliğe ihtiyacı var. Biz insanları Siyah, Beyaz, Kürt, Türk, Arap, Zenci veya Abdal, Acem, Alevi, Sünni diye bölecek olursak sıkıntı yaşarız. Artık biz oyunlara gelmedik, bundan sonra hiç gelmeyiz. Bir 15 Temmuz yaşadık, diğer mahallelerimizden ne kadar katılım olduysa sizden daha fazla katılım oldu.

Biz gençlerimizi askere göndeririz, Değirmenci mahallemizdeki askerimiz davulla, zurnayla daha fazla güle oynaya askere gider. Biz bu vatanı beklemede renk ayrımı, ırk ayrımı yapmıyorsak burada da yapmamız mümkün değil. Bu güne kadar yapmadık, bundan sonrada yapmayız, kimseye yaptırmayız da.

Biz bu birlikteliğimizi sağladığımız sürece Allah’ın izni ile ne Amerika, ne Almanya, ne İngiltere, ne onların uşakları olan terör örgütleri hiçbir şey yapamaz, bundan sonrada yapamayacak. Birlikteliğimizi devam ettireceğiz, kardeşliğimizi devam ettireceğiz. Askerlerimize  dua etmeye de devam edeceğiz. Allah’ın izni ile o teröristleri inlerinde bizim askerlerimiz boğuyor, boğmaya da devam edecek. Daha çok çalışıp, daha çok güçlü olacağız. Kullanılan silahlarımızın yüzde yetmiş beşini kendimiz yapıyoruz. Kendimiz yapmamış olsaydık, bize adım attırmazlardı. Biz silahlarımızın yüzde yüzünü yaptığımız zaman artık dünyaya da meydan okuyacağız. Biz değirmenci mahallesi olarak ne kadar çok çalışırsak, belediye olarak ne kadar çok çalışırsak, kendimiz ne kadar çok yukarıya taşırsak onların heveslerini kursaklarında bırakmış olacağız. Ben katılımlarınızdan dolayı hepimize çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Değimenci Mahallesi sakinlerine hizmetleri sunum eşliğinde aktaran Belediye Başkanı Mehmet Tutal, program sonunda mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini alırken,uzun sürede mahalle sakinleri ile sohbet etti.

baskan-tutal,-birlik-ve-beraberlige-ihtiyacimiz--(2).jpg

baskan-tutal,-birlik-ve-beraberlige-ihtiyacimiz--(4).jpg

baskan-tutal,-birlik-ve-beraberlige-ihtiyacimiz--(6).jpg