Başkan Tutal, 98/3 Tertip Mehmetçiklerle buluştu

Başkan Tutal, 98/3 Tertip Mehmetçiklerle buluştu

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, geleneksel hale getirdiği asker yemeğinde 98/3 tertip asker adayları ile birlikte yemek yedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, geleneksel hale getirdiği asker yemeğinde 98/3 tertip asker adayları ile birlikte yemek yedi.  Adile Baysal Kültür ve Sanatevinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Meclis Üyesi Mehmet Ünüvar ve Mehmetçikler katıldı.

baskan-tutal,-983-tertip--(7).jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede 98/3  tertip birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. Tanışmak sünnettir diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; biz bu programımızı 3 yıldır sürekli yapıyoruz. Bu dönem en kalabalık asker sevkiyatının olduğu dönem. Kutsal bir göreve gidiyorsunuz. Bizim iki kutsal değerimizi vardır. Biri imanımızın ana kaynağı Kuran-ı Kerim, diğeri ise özgürlüğümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek yolcu edeceğiz” dedi.

baskan-tutal,-983-tertip--(4).jpg

DÜNYANIN EN GÜZEL YERİNDE YAŞIYORUZ

Dünyanın hiç bir yerinden bizim ülkemiz gibi bir ülke yok askerini şenlikle uğurlayan diyen Başkan Tutal; gerekirse bu topraklar için canını vereceksin şehit olacaksın, düğün yapar gibi şenlikle gideceksin. Böyle bir kültüre, geleneklere sahip bir milletin evlatlarıyız. Bizim düşmanımız çok, dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz Türkiye’de. Türkiye’nin en güzel yerlerinden, en güvenilir yerlerden bir tanesi de Seydişehir’dir. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Bu bedeli biz Malazgirt’ten bu güne kadar ödüyoruz. Şimdilerde ise PKK ve FETÖ başımıza bela oldu. Yine bedel ödemeye devam ediyoruz.  Allah’ın izni ile bu milletin evlatları olarak sizlerin cesaretli davranışları ile bugün askerimiz Kandil’i kuşattı. Bu bir vatan nöbeti ,Anadolu’da  insanların  malı , canı, namusu güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Ayağınıza taş değmesin, bu kutsal vatani görevinizi sağ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah nasip etsin. Biz her zaman Seydişehir Belediyesi olarak yayınızdayız. Hayırlı teskereler diliyorum ”dedi.

Program sonunda Başkan Tutal , askere gidecek olan Mehmetçiklere hediyelerini takdim ederken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

baskan-tutal,-983-tertip--(6).jpg

Etiketler :