Başkan Toru özel çocukları ve ailelerini ağırladı

Başkan Toru özel çocukları ve ailelerini ağırladı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Down Sendromlu çocuklar ve aileleriyle buluştu

 

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Down Sendromlu çocuklar ve aileleriyle buluştu.  Konya Down Sendromlular Derneği işbirliği ile düzenlenen programda , özel çocuklar ve aileleriyle ‘Meram Millet Bahçesinde’ buluşan ve çocukların bu özel gününü kutlayan Başkan Fatma Toru, etkinlikler öncesinde her bir çocuk, ailesi ve öğretmenleriyle ayrı ayrı ilgilenip sohbet etti. Öğretmenlerinden ve ailelerden çocuklar hakkında bilgi alan Başkan Fatma Toru, downsendromlu çocukların etkinliklerine de eşlik etti.

“ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ”

Daha sonra başlayan etkinliklerle çocukların mutluluğu ikiye katladı. Öğretmenleri ve anne babalarıyla yaptıkları kuklalarla eğlenen çocukların yüzlerinin boyanmasıyla kutlama iyiden iyiye renklendi. Öğretmenleriyle dans eden çocuklar Başkan Fatma Toru ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Gençlik Merkezi Ponosunu da boyayan çocukların mutluluğu ‘Çim Kızağı’ ile birlikte tavan yaptı.  Günün sonunda finali çim kızağı ile yapan Down Sendromlu Çocuklar büyük heyecan da yaşadılar. Unutulmaz bir gün yaşayan özel çocukların aileleri bu özel günden dolayı Başkan Fatma Toru’ya teşekkür ettiler.

BAŞKAN TORU; “ONLAR HAYATIMIZA +1 DEĞER KATAN İNSANLAR”

‘Down Sendromunun bir hastalık değil bir farklılık ve farkındalık’ olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “Hayat bu farklılıklarla güzel. Onlar eksik değil hatta bir kromozom fazladır. Onlar bir insanı kıramaz, üzemez, zarar vermezler. Kötü düşünceleri, kötü hasletleri hatta kötü rüyaları bile yoktur. Bu sadece meleklerde olabilecek hasletleri taşıyanlar mı eksik? Yoksa diğer insanlar mı? Bunu iyi düşünmek ve hatta daha güzel bir dünya için onlardan dersler almak zorundayız.   Onlar hayatımıza +1 değer katıyolar. Hepimiz bunun farkındayız. Onların hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak hepimizin boynunun borcu” diye konuştu.

baskan-toru-ozel-cocuklari-ve--(11).jpg