Başkan Toru, gurbetçi öğrencilerle buluştu

Başkan Toru, gurbetçi öğrencilerle buluştu

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, öğrencilerinin tamamı Avrupa’daki Türk ailelerin çocuklarından oluşan Fayda Koleji’ni ziyaret etti.

Başkan Toru, gençlerle sohbet ederken Giysi Bağışı Kampanyası’na gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Fayda Koleji’ni ziyaret etti. Öğrencilerinin tamamı Avrupa’da yaşayan Türk ailelerin çocuklarından oluşan okulda gençlerle birlikte olan Başkan Toru, Meram Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Giysi Bağışı Kampanyası’na verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür etti.

BAŞKAN TORU, BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞTI

Öğrencilerle ilk olarak yemekte bir araya gelen Başkan Fatma Toru ardından konferans salonunda gençlerle bilgi ve birikimlerini paylaştı. Başkan Toru, farklı ülkelerden kız öğrencileri görmenin oldukça önemli olduğunu ifade ederken “Kendi kültürümüzü ve kendi tarihimizi, kendi inancımızı oralara götürmeniz anlamında buradaki eğitiminiz çok değerli. Eğitim kurumu olarak da önemli bir misyon üstleniliyor. Sizler bir aile çatısı altında eğitim almaya devam ediyorsunuz. Rabbim hepinize zihin açıklığı versin. Bizler bir bayrak yarışını sürdürüyoruz ve ileride bu bayrağı sizlere devredeceğiz.” şeklinde konuştu.

“YURTDIŞINDA HAKKIMIZDAKİ ALGI OPERASYONLARINA NET CEVAPLAR VEREBİLMEMİZ LAZIM”

Öğrencilere vaktin boş geçirilmemesi ve kendilerini yetiştirmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Başkan Toru, FETÖ’nün 40 yıllık süreçte eğitim, siyaset gibi birçok alanda yapılanmaya gittiğini ve özellikle yurtdışında Türkiye aleyhinde faaliyette bulunduğunu belirtirken, “Siz şu anda öz vatanınızdasınız. Öz vatanı olmayan Suriyeli misafirlerimizi görüyoruz. Hiçbir yer kimsenin öz vatanı gibi olamaz. Topraklarımızı korumak adına tarih bilincine sahip çıkmamız gerekir. Oralarda bunu çok iyi anlatmamız lazım. Yurtdışında Türkiye’yi ön plana çıkarmamız, hakkımızdaki algı operasyonlarına net cevaplar verebilmemiz lazım” şeklinde konuştu. Belediye başkanı seçilme sürecinden de bilgiler veren Başkan Fatma Toru, “Kadınların en büyük destekçisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” sözleri üzerine salondan büyük alkış aldı.

“AVRUPA’YI GÖNÜLDEN FETHEDECEKLER”

Fayda Koleji Kurucu Müdürü Ramazan Aksoy, hanımefendi bir belediye başkanını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtirken “Öğrencilerimiz kendi anavatanlarından uzakta, doğdular ve büyüdüler. Oralarda istenilen manadaki eğitimi alamadıkları için yeniden kendi vatanlarına döndüler. Burada en güzel eğitimi almaya çalışıyorlar. Kültürümüzü, örfümüzü, adetimizi, inancımızı burada daha iyi öğrenebiliyorlar. Avrupa’yı gönülden fethedecek birer davetçi olarak yetişmelerini arzu ediyoruz” dedi. Öğrenciler, Başkan Toru’ya çiçek ve hediye takdiminde bulunurken hatıra fotoğrafı çektirdiler.

baskan-toru,-gurbetci-ogrencilerle-bulustu-(3).jpg

baskan-toru,-gurbetci-ogrencilerle-bulustu-(1).jpg

baskan-toru,-gurbetci-ogrencilerle-bulustu-(5).jpg

baskan-toru,-gurbetci-ogrencilerle-bulustu-(6).jpg