Başkan Toru’ dan İHH’ ya Destek

Başkan Toru’ dan İHH’ ya Destek

Yaklaşık 2 ay önce yeni bir oluşum ve yönetim ile çalışmalarına başlayan Konya İHH geçtiğimiz gün Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Konya İHH adına Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Başkan Vekili Emrullah Eken, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Şahin ve Mehmet Çelik ve Yetim Birimi Sorumlusu Hidayet Yılmaz hazır bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Konya İHH olarak yeni bir isimle İHH’nın çalışmalarını devraldıklarını ve yaklaşık 2 hafta önce yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Vakfımız 144 ülke ve bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Savaş, hastalık, yoksulluk ve doğal afet olan tüm bölgelerde aktif olarak bulunuyoruz. Boşnak kardeşlerimize yapılan Sırp zulmüne karşı birkaç gencin oluşturduğu bu yapı bugün tüm dünyaya yayıldı. Gün geçtikçe çalışma alanlarımız büyüyor. Bu nedenle Rabbimize hamdediyoruz” dedi. Uysal, İHH’nın bundan sonra kendi adıyla çalışmalarını yürüteceğini ve Meram Belediyesinden şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği beklediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “İHH’nın faaliyetlerini uzun yıllardır yakından takip ediyorum. Çalışmalarında ki samimiyet ve titizliliğini takdir ediyorum. Maalesef gittikçe bencilleşen dünyamızda, bizlere İHH gibi kurumlar kardeş olmayı yeniden hatırlatıyor. Özellikle sadece insani yardım alanında değil, aynı zamanda insan hakları alanında çalışması çok önemli. Çünkü insanlar zulüm altındayken karnını doyurmak en önemli husus gibi gözükse de bir o kadar önemli olan diğer bir nokta bu zulmü engelleyebilmektir. Bu açıdan İHH üstlendiği bu misyon ile günümüzde İslam aleminin çok yönlü ve faydalı çalışan yegane kuruluşlarından birisidir” dedi. 

Bunun yanında Meram Belediyesine bağlı olan Çarıklar mahallesinde İHH tarafından yaptırılan Eğitim ve Kültür Merkezi hakkında bilgi alan Başkan Toru ‘’İnşaallah en kısa zamanda ziyaret edip çalışmaları yakından görmek isterim. Belediye olarak bize düşen bir görev olduğunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız.’’ dedi.