Başkan Özgüven'den İşaret Dili Kursuna Ziyaret

Başkan Özgüven'den İşaret Dili Kursuna Ziyaret

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Belediyesi Gençlik Merkezinde verilen işaret dili kursunu ziyaret etti.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Belediyesi Gençlik Merkezinde verilen işaret dili kursunu ziyaret etti.

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Özgüven, Gençlik Merkezinde kursların devam ettiğini belirterek, kurslara katılan gençleri görmenin gelecek adına kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu da kaydeden Başkan Özgüven, "Onlara güveniyoruz ve onların önlerinin açılması gerektiğini düşünüyoruz. Malumunuz önümüzde referandum süreci var ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile seçilme yaşı 18'e inecek. Bu da gençlerimize duyulan güvenin apaçık göstergesidir. Siyaset herkes için bir eğitim alanıdır. Siyaseti gündelik görmemek gerekir. Erken yaşlarda siyasete katılım gençlerin gelişimine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Siyasetin içerisinde aktif olarak yer alan gençlerin beşeri ilişikleri, sorun çözme ve iletişim becerileri gelişir, takım çalışmasını, yardımlaşmayı ve işbirliğini öğrenir, yeni yaşam deneyimleri kazanır, farklı tecrübelere sahip insanlarla tanışma imkanı bulur, değişik kurumları tanır, toplumu ve dünyayı daha iyi kavrar, değer yargıları gelişir ve özgüveni artar. Gençlerin siyasal yaşama erken yaşlarda katılmaları teşvik edilmelidir. Bazı kesimler bunu kabul etmiyor ama bugün Türkiye'de milletvekili olabilecek, yüksek niteliklere sahip 18 yaşında birçok genç vardır ve 18 yaşında milletvekili olunabilen ülkelerdeki çağdaşlarından hiçbir eksiklikleri bulunmamaktadır" dedi.