Başkan Özaltun Sadıkhacılılarla Bir Araya Geldi

Başkan Özaltun Sadıkhacılılarla Bir Araya Geldi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Mahalle Meclisi Toplantıları kapsamında Sadıkhacı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi

Sadıkhacı Mahallesi’nde gerçekleştirilen Mahalle Meclisi Toplantısı’na Belediye Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel, Kamil Göksu, Ak Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Sadıkhacı halkının yoğun ilgi gösterdiği programda mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Murat Özaltun, gelen talepler doğrultusunda ilgili birim müdürlerine Sadıkhacı Mahallesi’ndeki sorunların en kısa sürede çözülmesi konusunda talimat verdi.

Başkan Özaltun, “67 mahallemizde mahalle toplantıları yapacağımızı söylemiştik; ilk toplantıyı Sadıkhacı Mahallemizde yaparak mahalle toplantılarımızın da startını vermiş olduk. Sadıkhacı bizim için önemli bir mahallemiz. Seçimler öncesinde geldiğimizde sizler bizim yollarımız, kanalizasyonumuz, okullarımızın çevre düzenlemesi yapılmıyor, içme suyumuz problemli demiştiniz. Dün belde olan Sadıkhacı bugün Beyşehir’in Mahallesi; dolayısıyla merkezdeki Yeni Mahallemiz ne hizmet alıyorsa bundan sonra Sadıkhacı’da aynı hizmeti alacak.”dedi.

Sadıkhacı İlköğretim Okulu’nun bahçe ve çevre düzenlemesini yaparak çocukların daha güzel eğitim görebileceği bir ortam haline getireceklerini kaydeden Başkan Murat Özaltun, “Okulumuzun çevre düzenlemesinin yanında aynı zamanda okul içerisinde suni çim saha yapacağız; ihaleye çıkıldı süreç tamamlandıktan sonra çocuklarımızın rahatça oynayabileceği bir suni çim sahayı Sadıkhacı’ya kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

SORUNLARI EN KISA SÜRE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Sadıkhacı Mahallesi girişindeki yolda asfalt çalışması başlattık. Buradaki çalışmayı en kısa sürede bitirdikten sonra Konya Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa Sadıkhacı’nın en büyük sıkıntılarından biri olan çevre yolunda çalışmalara başlayacağız. Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki itfaiye ve KOSKİ birimleri sistemlerini kurdu. Fen İşleri Daire Başkanlığı Beyşehir Belediyesi kademesinin hemen yanında asfalt plentini en kısa sürede kuracak; dolayısıyla yol, kanalizasyon, itfaiye ve diğer hizmetler aksamadan devam edecek. Büyükşehir ve Beyşehir Belediyesi ortaklaşa sizlerin sorunlarını en kısa süre çözüme kavuşturacaktır.

Eşrefoğlu Cami Unesco dünya mirası geçici listesine alındı; aynı şekilde Eflatunpınar Unesco dünya mirası geçici listesinde. Eflatunpınarda bir dizi çevre düzenlemesi yapacağız; aynı zamanda Isparta çevre yoluna bağlantı yolu açmayı düşünüyoruz. Eflatunpınar bizim tarihimiz, kültürümüz, biz tarihimize de sahip çıkacağız.”

Başkan Özaltun, Sadıkhacı Mahalle sakinlerinin kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve desteğe teşekkür ettiğini ve en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını söyledi.