Mustafa Metin’den Cihanbeyli Belediyespor’a yanıt

Mustafa Metin’den Cihanbeyli Belediyespor’a yanıt

Hafta sonu oynanan ve 2-0 Cihanbeyli Belediyespor galibiyetiyle sona eren maç sonrasında Cihanbeyli Belediyespor yöneticisinin internet televizyonunda ortaya attığı iddialara Başkan Metin cevap verdi

Geçtiğimiz hafta sonu Konya Merkezde Şehit Muharrem Samur Sahasında oynanan ve Cihanbeyli Belediyespor’un 2-0 kazandığı maçla ilgili katıldığı spor programında konuşan Cihanbeyli Belediyespor yöneticisi Ferhat Akoğlu’nun “Biz Afrika’dan gelmedik. Biz de Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyız. Biz Türk’üz. Kara Kartallar maçı sonrasında polisler bize görevlerinin bittiğini söyleyerek bir sonraki maçı beklemeden sahadan ayrıldılar. Kara Kartallar kulübü özel güvenlik istemiş. Çevik Kuvvet ekiplerini çağırmışlar” ifadeleri üzerine Kulüp Başkanı Mustafa Metin açıklama yaptı.

Başkan Metin hiçbir ekstra güvenlik istemediklerinin altını çizerek, şunları söyledi; “Hem birinci hem de ikinci amatör kümede rakibimiz olan Gölyazıspor hem de Cihanbeyli Belediyespor takımlarına karşı her zaman saygılı davrandık. Bu güne kadar hiçbir maçlarında ekstra güvenlik önlemi alınmasını istemedik. Cihanbeyli Belediyespor’a karşı herhangi bir olumsuz bakışımız yok. Maç boyunca ve maç sonunda kendilerine karşı fair-play duruşumuzu bozmadık ve bu maç için de ekstra bir takviye güvenlik talebimiz olmadı. Kendilerine karşı kötü bir bakış açısı içerisinde olsak antrenörlerinin bizden değişiklik kağıdı talebini geri çevirir onlara engel olmaya çalışırdık. Antrenörlerinin oyuncularımıza karşı sözlü sataşmalarına bile herhangi bir tepkimiz olmadı. Böyle bir durumda merak ediyoruz, Ferhat Bey çevik kuvvet ekiplerini bizim çağırdığımız bilgisini nerden almış. Kendisinin bizi zan altında bıraktığı durumda bu bilgiyi nerden aldığını açıklamasını bekliyoruz. Diğer taraftan şunu da söylemeliyim ki; üç ay hak mahrumiyeti cezası olan ve cezasını tamamlamayan yönetici nasıl çıkıp da açıklama yapıyor. Bu maçla alakalı konuşuyor ve bize karşı suçlamalarda bulunuyor. Hak mahrumiyeti olan yönetici nasıl açıklama yapar? Disiplin Kurulu bu cezaları boşa mı veriyor? Bu cezalar saha içerisine girememekle mi sınırlı? Şunu da söylemek lazım ki Ferhat Bey maçın devre arasında saha içine girerek hakemlere de itiraz eden ilk kişiydi…”