Başkan Kurt'tan bıçak bileme uyarısı

Başkan Kurt'tan bıçak bileme uyarısı

Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme işiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme işiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Başkan Kurt, "Bu işi sadece para kazanmak için bayram zamanı, işin ustası olmadığı halde bileme makinelerini alıp mahalle aralarında, bakkallarda veya seyyar olarak sokaklarda yapıyorlar buna önlem alınmalı" dedi.

konya-demirciler-esnaf-odasi-baskani-mehmet-yuksel-kurt.jpeg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Yüksel Kurt, bıçak bileme işinin ustalık gerektirdiğini hatırlatarak şu uyarılarda bulundu:

"Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Esnaf Odası olarak Kurban Bayramı öncesi bıçaklarını biletecek vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bazı hatırlatmalar yapmak istiyoruz, Bilindiği gibi bıçak bileme işi ustalık gerektirir. Bilemede bıçak birkaç işlemden geçiyor. Özellikle kurban kesilecek bıçağın iyi bilenmesi gerekiyor. Ustası olmayanlar bilemede yaptıkları hata veya sorundan hem hayvan acı çekebiliyor hem de bıçağın ömrü bitiyor. Sadece para kazanmak için bayram zamanı, işin ustası olmadığı halde bileme makinelerini alıp mahalle aralarında veya seyyar olarak sokaklarda yapıyorlar. Konya’mızda sayılı kalan ustalarımız, bu işe yıllarını vermiş bıçakçılar vergisini vererek ülke ekonomisine katkı sağlıyor, ehil olmayanların bıçak bileme işi yapmaları esnafa zarar veriyor. Bayram öncesi belediyelerimizin konu ile ilgili denetimleri önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın sağlıklı, ehil ellerde ve standartlarına uygun bıçaklarla kurbanlarını eda etmelerini temenni ediyoruz."