Başkan Konuk’un tahmini ve temennisi gerçekleşti

Başkan Konuk’un tahmini ve temennisi gerçekleşti

Bundan 11 ay önce “Başbakanımız Cumhurbaşkanı, Davutoğlu’da Başbakan olsun” demişti

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un bundan 11 ay önce bir Kurban Bayramı’nda dile getirdiği “Başbakanımız Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanımız Davutoğlu da Başbakan olsun” şeklindeki temennisi gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu geçen yıl Kurban Bayramı’nda Konya Şeker’in Çumra Kampusu’nu beraberindeki bir heyetle ziyaret etmiş ve bu ziyaret sırasında da Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk bir tahmin ve temennisini dile getirmişti. Bundan 11 ay önce Başkan Konuk’un dile getirdiği temenninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiş ve kendisinden sonra AK Parti Genel Başkanlığı’na da Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nu aday göstermişti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı’na dolayısıyla da Başbakanlığa aday gösterilmesinin ardından Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un 11 ay önceki konuşması sosyal medyaya düştü ve en çok paylaşılanlar listesinde yer aldı.

Konuk’un bundan 11 ay önce yaptığı konuşma aynen şöyle;

“Sayın Başbakanımıza Allah uzun ve hayırlı ömürler versin. İnşallah Cumhurbaşkanı olacak. O zaman da Türkiye’de Başbakanlığı konuşacağız. Bizim de bir adayımız olsun istiyoruz. Sayın Davutoğlu’da bizim adayımız olsun. Niye bizim bölgemizin böyle bir iddiası yok. Bu toprakların çocuklarının niye böyle bir iddiası olmasın. Sayın Bakanım belki haddimi aşıyorum ama, hoşgörünüze sığınıyorum. Biz de bu iddiaları taşımalıyız. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olsun, Konya Milletvekilimiz Sayın Davutoğlu’da Başbakan olsun.”

Davutoğlu ile birlikte Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe ve kasaba belediye başkanları ile çok sayıda davetlinin bulunduğu toplantıda Başkan Recep Konuk’un gönlünden geçeni yüksek sesle dile getirmesi ortak bir temenni olarak alkışlarla karşılanmıştı.