Başkan Kılca’dan tasarruf tedbirleri

Başkan Kılca’dan tasarruf tedbirleri

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikten sonra ilk olarak tasarruf tedbirlerini içeren genelgeye imza attı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikten sonra ilk olarak tasarruf tedbirlerini içeren genelgeye imza attı. Devletin yürüttüğü tasarruf tedbirlerine Karatay Belediyesi olarak sahip çıkacaklarının altını çizen Başkan Kılca, ‘Hep birlikte tasarruf edip harcamalarımıza azami hassasiyet göstereceğiz. Yerli üretim ve tüketimi ön planda tutarak ülkemize yönelik sürdürülen ekonomik saldırılara karşı hep birlikte mücadele vereceğiz’ dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikten sonra ilk icraat olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine imza attı. Başkan Hasan Kılca, ülke olarak son yıllarda büyük ekonomik bir savaş ve mücadele içerisinde olduklarına vurgu yaparak, Karatay Belediyesi’nin de milli ekonomi ve milli birliğe sahip çıkmak, korumak adına genelgeye büyük bir hassasiyetle uyacağını aktardı.

BAŞKAN KILCA TASARRUF TEDBİRLERİ GENELGESİ’Nİ İMZALADI

Hasan Kılca, Karatay Belediye Başkanı olarak ilk icraatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelgeye imza atmak olduğuna vurgu yaparak, ‘Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz ekonomik bir savaş veriyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de tasarruf tedbirlerini içeren genelgeye imza atarak özellikle yerli ürünlerin kullanılması, ithal ürün alınacaksa başkanlık onayıyla bunun yapılacağını, yine bütçe uygulamalarında tasarrufa gidilmesi gerektiğini, kaynak temini ve kaynakların verimli kullanılmasını, personel istihdamı ve iç gücün verimli kullanılmasını, araç ve yakıtta, haberleşme ve elektronik sistemlerde, demirbaş ve kırtasiye sarf maddelerinde ve tören ile ağırlama kalemlerinde tasarruf sağlanmasıyla ilgili bir genelge yayınladık. Genelgeye uyulması ve takibi konusunda hassas davranacağız’ ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm Konyalılara da yerli üretim ve yerli tüketim konusunda hassas olmaları çağrısında bulunarak vatandaşların bu dönemde özellikle gereksiz ve lüks harcamalardan kaçınmaları önerisinde bulundu.

Etiketler :