Başkan Hançerli bilim sergisinde

Başkan Hançerli bilim sergisinde

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Yarma Ortaokulu tarafından düzenlenen "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" ve İsmil’de düzenlenen “Marifetli Eller İş Başında” projelerinin sergi açılışlarına katıldı.

Karatay Belediyesi Yarma Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Yarma Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarının açılış törenine Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.  TÜBİTAK tarafından öğrencileri bilim ve teknolojiye yönlendirmek amacı ile desteklenen bilim fuarları kapsamında ortaokul öğrencileri tarafından yapılan bilimsel çalışmalar Yarma'da görücüye çıktı. Öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirme, yeteneklerinin farkına varma ve kendini daha kolay ifade edebilme imkânı sağlaması, bilimi sevdirme, yeni bilim insanları yetiştirmeyi hedefleyen projeler protokolün büyük beğenisini kazandı.  

“MARİFETLİ ELLER İŞ BAŞINDA”

 Karatay Belediyesi İsmil Sosyal Tesislerinde gerçekleşen “Marifetli Eller İş Başında” projesinin sertifika töreni ve sergisinde birbirinden güzel el işleri, keçe çantalar görücüye çıktı.  Sertifika törenine Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Kavak, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Şeker, Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük ve çok sayıda davetli katıldı. Karatay İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İsmil’de düzenlenen ve 18-45 yaş arasında 26 kadın çiftçinin katıldığı; 3,5 ay süresince toplam 180 saat süren kurs sonunda el emeği göz nuru eserler sergilendi. Kurs sertifikalarını protokolün elinden alan kursiyerler büyük sevinç yaşadı. Sertifika töreninin ardından sergi stantlarını inceleyen Başkan Hançerli, kursiyer tarafından yapılan çalışmaların çok başarılı olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli çiftçi bayanların aldıkları eğitimlerin neticesinde çok güzel eserler ortaya çıkardığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

baskan-hancerli-bilim--(2).jpg

baskan-hancerli-bilim--(3).jpg

baskan-hancerli-bilim--(1).jpg