Başkan Erdoğan Müjdeyi vermişti:  METRO İHALESİ YAPILDI

Başkan Erdoğan Müjdeyi vermişti: METRO İHALESİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya’ya Konya ziyaretinde verdiği metro müjdesinin ilk etabının ihalesi Ankara'da yapıldı. İhalenin kazananı önümüzdeki günlerde açıklanacak

Konya Metrosu'nun ilk etabının ihalesi önceki gün Ankara'da yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ihalede China CMC-Taşyapı İnşaat ortaklığı 1 milyar 196 milyon 499 bin 923 TL, Kalyon İnşaat Kolin İnşaat Ortaklığı 1 milyar 205 milyon 455 bin 553 TL, Cengiz İnşaat da 1 milyar 232 milyon 619 bin 236 liralık teklif verdi. İhalenin kazananı önümüzdeki günlerde belli olacak.

belge-002.jpg

İhalede işin adı ise, ‘Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı (ring Hrs) hattı İnşaatı ve Elektomekanik Sistemleri ile Araçların Temin Montaj ve İşletmeye Alma’ olarak yansıdı.

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(13).jpg

1. ETAP NEÜ-MERAM BELEDİYESİ HATTI

İhalesi gerçekleştirilen Konya Metrosunun birinci etabı; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı projeden oluşuyor.

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(5).jpg

2. ETAP KAMPÜS HATTI OLACAK

Daha sonra hayata geçirilecek 2. etap ise Alaaddin ile Kampüs hattının yer altına alınmasından oluşacak. Konya Metrosu'nun tamamı yer altında inşa edilecek. Başlangıcından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak.  Konya metrosu için 1 milyar avronun üzerinde yatırım gerçekleştirilecek.

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(22).jpg

ALTAY: 1 MİLYAR AVRONUN ÜZERİNDE BİR YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehrin gelişmişliği ve standardının yükseldiğini gösteren verilerden birinin de kentteki metro ve raylı sistem hattı olduğuna işaret ederek yaptığı açıklamada Konya metrosu ile ilgili şu bilgileri vermişti: “Birinci etap; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı proje. İkinci etap ise Alaaddin ile Kampüs hattının yer altına alınması. Konya Metrosu'nun tamamı yer altında inşa edilecek. Başlangıcından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak. 1 milyar avronun üzerinde bir yatırım gerçekleştirilecek. Konya, metrosu olan şehirler arasında girmiş olacak.

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(20).jpg

Bu, Konya için çok önemlidir. Özellikle sıkı ekonomik politikaların uygulandığı böyle bir dönemde büyük bir yatırımın tarihi ile müjdelenmesi Konya'nın ne kadar önemli olduğunun ve Cumhurbaşkanımızın şehrimize ne kadar değer verdiğinin göstergesidir."  Altay, metro taşıtlarının alımının da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılacağını belirterek, "Metro araçlarının finansmanı belediyemize bir milyar liralık bir ekonomik yükümlülük getirecekti. Son yaptığımız protokolle bu yükümlülük de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına geçti. Bu da Konya için çok önemli bir iştir" ifadelerini kullanmıştı.

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(19).jpg

ERDOĞAN: METRO KONYA'NIN GELECEĞİNE YATIRIMDIR

Geçtiğimiz ay Konya’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini eylül ayında gerçekleştiriyoruz” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hattın ilk etabının ihalesini Eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Metro hattı, Konya’nın bugünden ziyade geleceğine yapılan bir yatırımdır. Bugün Konya, şehircilik bakımından Türkiye’nin örnek yerlerinden biriyse bunu yarım asır önce şehrin geleceğine yapılan yatırımlara borçludur” ifadelerini kullanmıştı. M. Ali Elmacı-Memleket

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(12).jpg

----

KONYA METRO İHALESİ

KURUM ADI: ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI

İŞİN ADI: Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı (ring Hrs) hattı İnşaatı ve Elektomekanik Sistemleri ile araçların temin montaj ve işletmeye alma

İHALE TARİHİ        02. 10.  2019

S.NO   FİRMA ADI                         TEKLİF TL

1          China CMC +             1.196.499.923,23

            Taşyapı İnşaat

 

2          Kalyon İnşaat                         1.205.456.553,13

            Kolin İnşaat

 

3          Cengiz İnşaat             1.232.619.236,83

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(6).jpg