Başkan Erdoğan Aselsan açılışına neden katılmadı?

Başkan Erdoğan Aselsan açılışına neden katılmadı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay Memleket'e önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitinginden Konya'nın birçok başlığına dair gazetemize önemli değerlendirmeler yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, "Konya'da AK Partili olmak büyük bir ayrıcalıktır. Gittiğimiz her yerde büyük teveccüh görüyoruz. Tüm Konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Konya'da çok da güzel bir sonuç çıkacak bunun için ümitvarız, Bu dönem şanslıyız zira Konya'dan iki tane bakanımız var. Konya gerekeni yapacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok." şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın Aselsan'ın temel atma törenine neden katılmadığını da anltan Başkan Altay, Polemik olmasın diye açılışa katılım olmadı dedi.

POLEMİK OLMASIN DİYE AÇILIŞA KATILMADIK

ASELSAN açılışına Başkan Erdoğan'ın neden katılmadığına da açıklık getiren Başkan Altay, birincisi Sayın Cumhurbaşkanımızın Amasya mitingi vardı. İkincisi seçim yasakları konusu da vardı. Aslında ilçe seçim kurulundan milletvekili ve bakanlar katılabilir diye bir evrak aldık ama ASELSAN'ın genel algısı bir devlet kurumu olduğu için seçim yasaklarının da girmesiyle Konya'nın adının bu tür polemiklerle anılmamak adına temel atma törenine katılım olmadı. Seçim yasakları ile ilgili de problemi çözmüştük ama bazı medya kuruluşları çok olumsuz haber çalışması yürütüyor. Böyle çok büyük bir yatırımın olumsuz bir haberle başlamasını istemediğimiz için milletvekillerimiz ve bizler katılmadık. Önemli olan ASELSAN fabrikasının temelinin atılmış olmasıydı." ifadesini kullandı