Başkan Demirhan 18 Mart’ı andı

Başkan Demirhan 18 Mart’ı andı

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 Çanakkale ruhu değişmedi hep aynı kaldı

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi. "Çanakkale Zaferi'yle bağımsızlık inancı ve azmini dünyaya gösteren aziz milletimiz, ardından milli mücadele için kenetlenerek 15 Temmuz’da  vatan hainlerine karşı olağanüstü mücadele  örneği sergilemiştir. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferin onurunu ve gururunu daima yaşayacağız ve bizleri büyük bir millet yapan Çanakkale ruhunu her zaman koruyacağız. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Tarihimizin her bir sayfası, onların şan ve şerefini anlatmaktadır. Böyle bir ecdadın varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad etmekteyiz ve bilmekteyiz ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır."

Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen vatanseverlik duygusu, bize daima güç verecek ve yol göstermeye devam edecektir. Bu duyguyu aziz milletimiz 15 Temmuz'da da göstermiş, yurdumuzun dört bir sathı arşı titreten ezanı Muhammed iyemiz vesalalarla, ellerinde ay yıldızlı bayrağımızı taşıyan vatandaşlarımızla adeta tek yürek olmuştu. Bağımsızlığımızı savunmak, vatan topraklarımızı korumak için Çanakkale'de kendilerini feda eden 250 binin üzerindeki şehidimiz, 15 Temmuz'da Hakk'a yürüyen 248 şehidimiz tarihe bile sığmayacak kadar büyük kahramanlardır. Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları'nın ve 15 Temmuz'un tüm kahramanlarını, iç ve dış güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”dedi.