Başkan Babaş’tan, robotik kodlamaya tam destek

Başkan Babaş’tan, robotik kodlamaya tam destek

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Atabey Konağını ziyaret ederek Robotik Kodlama Atölyesinde çocuklarlarla bir araya geldi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Atabey Konağını ziyaret ederek Robotik Kodlama Atölyesinde çocuklarlarla bir araya geldi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açılışı gerçekleştirilen ve içerisinde Robotik Kodlama Atölyesi, Muhtarlar Müzesi ve Millet Kıraathanesi bulunan Atabey Konağı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çocukların akıllı cihazlar ve bilgisayarlarla geçirdikleri sürelerde bu cihazların olumsuz etkileri ortadan kaldırılarak gelişimlerinde rol oynayacak şekilde kullanabilmeleri açısından hayati öneme sahip olan Robotik Kodlama'nın önemine değinen Başkan Babaş, Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı'nda daha büyük ikinci bir Robotik Kodlama atölyesini oluşturmak adına çalışmalara başladıklarını söyledi. Erken yaşlarda verilen eğitim ile birlikte çocukların teknolojik cihazları verimli bir şekilde kullandıklarını belirten Tahsin Babaş, "Robotik Kodlama ve yazılım alanında Halk Eğitim Merkezimiz ve Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile bir kıvılcım oluşturduk. İnşallah önümüzdeki süreçte bu kıvılcım büyük bir aleve dönüşecek. Burada şuanda 9 yaş üzeri 64 öğrencimiz Robotik Kodlamayla ilgili ders görmektedir" dedi.

Yazılım ve kodlamanın Türkiye için büyük önem arz ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Yazılım ve Kodlama bizler ve ülkemizin için çok önemli. Daha büyük adımlar atmaya söz verdik. Bu sözümüzü de yerine getirmek adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Turhan Topçuoğlu Şehir Parkımızda daha büyük ikinci bir Robotik Kodlama atölyesini oluşturmak adına çalışmalara başladık. En kısa sürede burayı tamamlayıp yine gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bizler gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz" diye konuştu.

Geleceğin dili olarak kabul edilen kodlamanın, öğrencilere erken yaşta öğretilmesi amacıyla böyle bir eğitim başlattıklarını ifade eden Başkan Tahsin Babaş, "Bilim ve sanayide ileri bir toplum olunabilmesi için 21'inci yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirilmesi gerekir. Burada verdiğimiz eğitimler çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca burada verilen eğitimler çocukların sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmekle kalmamaktadır. Çocuklara burada verdiğimiz setler programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır. Bunları öğrenen ve geliştiren çocuklarsa, hayatlarında karşılaştıkları her sorun için çözüm üretebilme becerisini elde etmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı