Başkan Altay, TYB Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Başkan Altay, TYB Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi üyeleri ile bir araya geldi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi üyeleri ile bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi Ortaokulu Kütüphanesinde gerçekleşen ve kültürel yayınlar, kütüphane hizmetleri ve yapılabilecek projelerin değerlendirildiği programa, Başkan Altay'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar okul idarecileri ve TYB üyesi yazarlar katıldı.

Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi ve Konyalı yazarlar buluşmasının üç yıldır kesintisiz devam ettiğini ve geleneksel hale geldiğini belirterek, "Türkiye Yazarlar Birliği Konya şubesine böyle bir organizasyona vesile oldukları ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Konya'mızın yazarlarına kıymet vermek bizim için aslında bir vefa borcu. İyi ki varsınız bir şeyler üretiyorsunuz. O üretilenleri de bizlerde okullarımızda çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Yine İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve müdür yardımcısı arkadaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyoruz. Onlar da her türlü faydalı işin yanındalar ve bizlerden daha çok gayret ediyorlar, talepte bulunuyorlar. Her türlü organizasyonda onların varlığını yanımızda hissediyoruz. Bu birliktelikte Selçukluya hizmet olarak dönüşüyor. İnşallah güzel bir gelecek bizleri bekliyor" dedi

"Selçuklu'da kütüphane sayısı iki katına çıkacak"

Selçuklu Belediyesi'nin 29 Kütüphane'de 262 bin kitap ve 76 bin üyesi olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Şu anda kütüphane ve kitap sayısı açısından Türkiye'nin en önde ilçesiyiz. İnşallah hedef 100 binleri geçen üye sayısına ulaşmak. Yarın 7 kütüphane daha açıyoruz ve yıl sonu itibariyle 50'den fazla kütüphaneye sahip bir ilçe olacağız. Kütüphane ve kitap sayımızı neredeyse iki katına çıkartıyoruz. Böylece aradaki farkı daha çok açmış olacağız. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konuda çok büyük destekleri var. Onlara da teşekkür ediyoruz. Fiziki mekanlar okullarda okul idareleri tarafından organize ediliyor. Artık kütüphanelerde bodrum katlarında, havasız, ışıksız yerlerde değil, çok ferah ve çocukların hemen ulaşabileceği mekanlar haline geldi. Kitap niteliği ve teşrifi açısından da örnek kütüphaneler oluşturuyoruz. İnşallah gelecek nesiller daha çok okuyan ve daha çok üreten nesiller olacak. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyaç var. Özellikle okul idarecilerimizin ve öğretmenlerin bu konuyu sahiplenmesi gerekiyor. İnşallah gelecek nesiller için bir kapı açılıyor" diye konuştu.

"Geleceğe umutla bakıyoruz"

TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ise, gençleri okumaya davet etmek ve kitaba kolay bir şekilde ulaşır hale getirmenin önemli bir şey olduğunu kaydederek, "Selçuklu Belediyemiz tarafından hizmete sunulan 29 kütüphaneden faydalanan gençlerimiz geleceğe umutla bakmamıza vesile oluyorlar. Buna katkı verdikleri için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de Konyalı yazarları okullara davet etmek suretiyle etkinliklerinde yer verdiler. Onlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve gelecek yıllara daha da ümitle bakmayı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Bilgilerin kaynağından öğrenilmesini sağlamak amacıyla mutlaka her okulda çocukların vizyonuna, dünyasına hitap eden sevecen kütüphanelerin olmasını arzu ettiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, "Çocuklarımızın sürekli girip çıkabilecekleri ve aileleriyle birlikte kitap okuyabilecekleri ortamlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda hem fiziki yapılarımızın oluşmasında hem de kütüphanelerimizin içerisine siz değerli yazarlarımızın eserlerini buluşturmak suretiyle bizlere destek veren Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız bizlerden daha çok okuyacaklar ve kendilerini geliştirerek geleceğin Türkiye'sine daha güzel hizmetler sunacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu Belediyesi Ortaokuluna kazandırılan çok amaçlı salon protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Programın ardından yazarlar birliği üyeleri Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Kelebekler Vadisi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE)'ne ziyaret gerçekleştirdi.