Başkan Altay: "Sanayi Çalışanı Gençlerimizin Yanındayız"

Başkan Altay: "Sanayi Çalışanı Gençlerimizin Yanındayız"

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi’nde düzenlenen etkinlikte çalışan gençlerle bir araya geldi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte çalışan gençlerle bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi tarafından sanayide çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlamak amacıyla hizmete kazandırılan ve Türkiye'de ilk olan Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi yıl içinde düzenlenen programlar ile gençlere önemli kazanımlar sağlıyor. Deneyim paylaşımlarının yanı sıra Elmas Kur'an Kursu ile birlikte düzenlenen sohbet, Kur'an-ı Kerim ve tecvit dersleri çalışan gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ali Okutan Sosyal Tesislerinde gerçekleştiren ve genç sanayi çalışanlarının katıldığı programda gençlerle buluştu. Programa Elmas Kur'an Kursu Yöneticilerinden Nuh Yeniay, Anadolu Sanayi Cami İmamı Seyit Ali Koçak da katıldı.

"Bu sohbetler manevi şarja vesile oluyor"

Selçuklu'nun hemen her mahallesine kazandırılan tesislerin sosyal hayata katkı sağladığını ifade eden Başkan Altay, Ali Okutan Tesisinin de çalışan gençler için önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek, "Ali Okutan Sosyal Tesisimizin ortaya çıkışı eski sanayi ziyaretimizden birinde Nuh hocamızın burada böyle bir ihtiyaç olduğunu dile getirmesiyle gerçekleşti. Yapımı tamamlanan tesisimize Rahmetli Selçuklu İlçe Müftümüzün ismini verdik. Caminin de hemen yanında olan tesisimiz güzel bir hizmet oldu. Bugün burada olmak benim için büyük bir mutluluk. Özellikle gençleri görünce de çok mutlu oldum. Yeni bir nesil de arkadan geliyor. Şunu ifade etmek istiyorum ki sizler el emeğinizle geçiniyorsunuz, üretiyorsunuz ve çok zor şartlarda çalıştığınızı ziyaretlerimizde görüyoruz. Ama kazancın en güzeli alın teriyle olandır. Hepiniz bunu sağlıyorsunuz, evinize helal lokma götürmek için gece gündüz çalışıyorsunuz. Hem birinden iş isteme gereği duymuyor hem de bir istihdam oluşturuyorsunuz. Onun için de sizleri takdir ediyoruz ve desteklemeye gayret edeceğiz. Müslümanlar olarak bir araya gelmek, sohbet etmek, sohbet dinlemek bir şarj. Eğer bunu ihmal edersek kalplerimiz kararıyor, bir süre sonra hassasiyetlerimizi yitiriyoruz. Hakikaten etkileyici bir ortam var. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız, siz olmasanız bu mekanların anlamı ve kıymeti yok. Mekanlar içinde insan varsa kıymetli" dedi.

"Böyle bir tesis yapmak da bize yakışırdı ve elhamdülillah bize nasip oldu"

Selçuklu'nun 622 bin nüfusuyla 49 ilden büyük ve Türkiye'nin en büyük 15. ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Konya'nın merkez nüfusunun yarısıyız. Toplam nüfusun da yüzde 30'u bizim ilçemizde. Ama üretim kapasitesine, iş imkanlarına bakarsanız oran çok daha yüksek. Gündüz nüfusumuz daha fazla çünkü sanayilerin neredeyse tamamı bizim bölgemizde. Özellikle organize sanayilerin, küçük sanayilerin tamamı bizim ilçemizde bulunuyor. Onun için böyle bir tesis yapmakta bize yakışırdı ve elhamdülillah bize nasip oldu. İnşallah imkan oldukça yenileri de yapılır ve güzel bir modelleme olur. Elmas Kur'an Kursu'na da gösterdikleri gayret ve yaptıkları takdire şayan. Gönüllü olarak bu işi üstleniyorlar. Yine 338 delikanlıya kendi kurslarında da hafızlık ve din eğitimi vererek hayırlı bir iş yapıyorlar" dedi.