Başkan Altay, mahalle muhtarlarını bilgilendirdi

Başkan Altay, mahalle muhtarlarını bilgilendirdi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni dönemde görev yapacak muhtarlarla tanışma ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi

Selçuklu Kaymakamlığı’nın düzenlediği ve Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen tanışma ve bilgilendirme toplantısı yeni dönemde Selçuklu’ya hizmet edecek muhtarları bir araya getirdi. Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleşen programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Selçuklu Belediyesi başkan yardımcıları, çeşitli resmi kurumların temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, sorunsuz bir seçim döneminin ardından vatandaşların teveccüh göstererek, “Mahallemizden bu kişiler bizleri temsil eder, bu kişiler bizim hakkımızı, hukukumuzu arar ve bizim derdimizden anlar” diyerek seçim yaptığını belirterek, “Vatandaşımızın teveccühüne, vatandaşımızın güvenine mazhar olmak, eğer kıymetini bilirsek hayatımızdaki önemli bir değer, önemli bir kıymettir. Bir mahalle de bir semtte insanlar bize bir değer atfediyorlar, bize güveniyorlar, bizi kendilerine vekil, yardımcı olarak görüyor ve seçiyorlar. Bu güveni her zaman aklımızda tutmamız, bu güvene layık olmaya çalışmamız gerekiyor. Sözümüzde, hal ve hareketlerimizde bu güveni her zaman aklımızın bir köşesinde tutmamız gerekiyor” dedi.

"TEK AMACINIZ VE ÖNCELİĞİNİZ İNSANA HİZMET OLMALI"

Muhtarların omuzlarındaki sorumlulukların arttığını ifade eden Kaymakam Kaya,“Adalet, kanunlara herkese eşit uygulamak, herkese eşit mesafede olmak demektir. Onun için artık vatandaşımızın fakirine zenginine, garibine kuvvetlisine aynı mesafede olmak, elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışmamız gerekiyor. Sizler vatandaşın yanında devleti temsil ediyorsunuz. Vatandaşa en yakın devlet sizsiniz. Vatandaş devlete yorulmadan ulaşmak istediğinde, sizin kapınızı çaldığında şaşırmayın. Benim görevlerimin içerisinde, kanunun, mevzuatın saydığı görevler içerisinde bunlar yoktu diyemezsiniz. Vatandaşın size müracaatında sizden istediği her şeyden sizler az veya çok görevlisiniz. Direk göreviniz değilse bile görevli olan mercilere vatandaşı yönlendirmek size düşüyor. Çoğu zaman elinden tutup oralara götürmek size düşüyor. Yani bu çok kolay bir iş değil, bu iş bir gönül işi, insanları sevme işi, kendini insanlara, hizmete adamak işi arkadaşlar. Sizler devletin memuru veya işçisi değilsiniz. Sizler hizmete talip olmuş, vatandaşa hizmet etmek için öne çıkmış veya çıkarılmış kişilersiniz. Onun için sorumluluklarınız ağır. Bizim yanımızda da vatandaşın temsilcisisiniz. Vatandaşın yanında devletin temsilcisiydiniz, devletin yanında da vatandaşın temsilcisiniz. Vatandaşımızın dertlerini, sıkıntılarını, isteklerini, olumlu-olumsuz her şeyi devletin ilgili mercilerine iletmek zorundasınız. Bunun için her muhtar arkadaşımın mahallesini çok iyi tanımaya gayret etmesi gerekiyor” diye konuştu. .

Bu dönemde idari yapıda bazı değişiklikler olduğunu ifade eden Kaya, “Köylerimizde özellikle altyapı ve bir takım hizmetler daha önce hizmet birliğimiz tarafından, özel idare tarafından yapılıyordu. Artık Büyükşehir ve ilçe belediyemize geçti. Ben Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyemizin bizden çok daha güzel hizmetler yapacağını düşünüyorum. En önemli ihtiyaçlarımızı, en önemli isteklerimizi bir sıralama yapmak durumundayız. Bu sıralamayı yaptıktan sonra hangi kurumu ilgilendiriyorsa oraya bildireceğiz. İnşallah hep birlikte bu memlekete bu millete hizmet etmenin onurunu, sevabını yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Konya’da kurumlar arasındaki uyuma vurgu yapan Kaya, “Uzun süredir kaymakamlık görevini yerine getiriyorum. Konya’da, Selçuklu’da hiçbir yerde görmediğim güzel bir uyum, güzel bir iyi niyet ortamı var. Valiliğimiz, belediyelerimiz, diğer resmi kuruluşlarımız, muhtarlarımız arasında güzel bir uyum var. Bu uyumun, birlikteliğin bir takım nimetleri olacak, birbirimize hizmet alanlarımızda kolaylık sağlayarak işbirliği içerisinde Konya’mıza, Selçuklumuza hizmet edeceğiz” dedi.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR SELÇUKLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Seçimin ardından sandıktan çıkan sonucun ve yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını dileyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu dönem bizim için avantajlı bir dönem. Araziyi tanıyoruz, muhtarlarımızın birçoğu ile tanışıyor ve vatandaşların beklentilerini biliyoruz. Başbakanımızın ifadesi ile bizler için bir kalfalık dönemi olacak. Yeni dönemde de hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü sayın bakanımızın katılımı ile bir temel atma töreni yapmıştık. Bu çarşamba yine Mehmet Akif Mahallesi’nde mahalle konağının temelini atacağız. Sizleri aramızda görmek bize güç katıyor ve hizmetler yerinde görülmüş oluyor. Programlarımıza katılımınız bizleri memnun ediyor ve bundan sonra da sizleri aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Bu dönemde mahalle ve köylerle ilgili yeniliklerin yapıldığına vurgu yapan Başkan Altay, “Mahalle birleşmeleri ile mahalle sayımız düştü ama köylerimiz ve beldelerimiz mahalle olarak bize katıldı. Şu an da sizden aldığımız talepler, bizim değerlendirmelerimiz ve seçim sürecinde gördüğümüz eksikler üzerinde bir liste halinde çalışıyoruz. En kısa sürede sizlere bir planlama dahilinde bu yıl içinde yapılabilecek çalışmaları ileteceğiz. Bazı konular (ulaşım, su, kanalizasyon, itfaiye hizmetleri ve mezarlık hizmetleri) Büyükşehir belediyemizin uhdesinde. Büyükşehir belediye başkanımız da özellikle altyapı çalışmaları için bir planlama yapıyor. Özellikle bize yeni bağlanan ve daha önceden bağlanmış yerlerde ki altyapı sorunlarını çözmek için Büyükşehir belediyemizle çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede merkezdeki standarda tüm mahallerimiz kavuşmuş olacak. Önemli olan iyi bir ahenk ve uyumu yakalayabilmek. Biz geçtiğimiz dönem bunu başarmıştık. İnşallah buradaki arkadaşlarımızla bu aynen devam eder. İnşallah hep birlikte Selçuklu’yu daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Vatandaşlarımızın tüm eksiklerini gidereceğiz. Bunun için hem ekonomik hem de personel yapısı olarak güçlü bir belediyeyiz. 5 yılda yaptıklarımız da yapacaklarımızın garantisi. Ama birlik beraberlik içerisinde sayın kaymakamımızla, sizlerle ve teşkilatımızla uyum içinde çalışmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmalarının ardından Selçuklu Müftüsü Ali Okutan muhtarlara bir selamla konuşması yaptı. Daha sonra kaymakamlık, nüfus müdürlüğü ve sosyal yardımlaşma vakfından gelen yetkililer muhtarlara mevzuat hakkında bilgiler verdi.