Başkan Altay ilk iftarı şehit ve gazi  aileleriyle yaptı

Başkan Altay ilk iftarı şehit ve gazi aileleriyle yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının ilk iftarında şehit ve gazi aileleri ile basın yayın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki iftar öncesi misafirlerle tek tek ilgilenen ve Ramazanlarını tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı konuşmada vatan için şehit olmuş güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar ve uzun ömürler diledi.

“KONYAMIZ RAMAZAN’IN EN GÜZEL YAŞANDIĞI ŞEHİRLERDEN BİRİ”

Ramazan’ın herkes için güzel bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Altay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Konyamız, Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehirlerden birisi. Sokakların, caddelerin, camilerin Ramazan’ı yaşadığı en güzel şehir Konya. Bu Ramazan ayını da inşallah en güzel bir şekilde idrak etmek için özellikle de çocuklarımızla birlikte olmayı ve onların ellerinden tutarak camilerde, teravihlerde, iftar sofralarında onların cıvıl cıvıl sesleriyle dolu bir Ramazan geçirmeyi arzu ediyoruz. Ramazan sadece oruç tutmak değil, özellikle büyüklerimizi ziyaret etmek, onların halini hatırını sormak ve onların gönlünü etmek de Ramazan’ın önemli hasletlerinden birisi. İnşallah bu Ramazan’ı böyle değerlendirelim.”

“RAMAZAN AYININ İSLAM COĞRAFYASININ KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN”

Müslümanlar için büyük bir sevinç olan Ramazan’ın Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı ile taçlandığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama da değindi. Başkan Altay, “Bu Ramazan’ı bir hüzünle karşılıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ile başlayan İsrail zulmünde 60’ın üzerinde kardeşimiz şehit oldu. 2 bin 500’ün üzerinde kardeşimiz de yaralı. Bizler de buradan terör devleti İsrail’in uygulamalarını lanetliyoruz kınıyoruz. İnşallah bu Ramazan Filistin’deki, Suriye’deki ve bütün İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olur. Onlar için de sizlerden dua istiyorum” diye konuştu.

“MÜCADELELERİNDE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Geleneksel hale gelen şehit, gazi aileleri ve basın mensuplarıyla iftar programı dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür eden önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Ramazan-ı Şerif’i Konya’da coşku ile idrak ediyoruz. Meydanlarımız, parklarımız ve iftar sofralarımız neşe ile dolu. Ama diğer taraftan üzüntülerimiz var. Kudüs’te, Filistin’de şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor ve onların mücadelesini, şehadetini ve onların Allah yolunda, vatan uğrunda döktükleri kanları burada anıyoruz. Onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

“HER RAMAZAN ÖNCESİ İSLAM COĞRAFYASINDA ACILAR KATLANIYOR”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, her Ramazan öncesi başlayan acıların Ramazan’da katlanarak büyüdüğünü dile getirerek, “İnsanlığın susadığı ve hasret olduğu hak ve adalete bir an önce ulaşmayı diliyoruz. Mazlumların gözyaşlarının dinmesini istiyoruz. İki gündür büyük acılar yaşanıyor. Ramazan vesilesiyle huzur ikliminin yayıldığı, şehirlerimizdeki bu manevi iklimden fazlasıyla istifade etmeyi diliyorum ve belediye başkanlarımızın bu güzel organizasyonu dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İftar programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İlçe Başkanları, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneği’nin başkan ve üyelerinin yanı sıra; Konya’da faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının sahipleri, yöneticileri, ulusal basın temsilcileri, yazarlar ve çalışanlar katıldı.

BAŞKAN ALTAY TERAVİH SONRASI VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iftar programının ardından Meram Evliya Çelebi Camii’nde teravih namazı sonrası cami cemaati ve mahalle sakinleriyle buluştu. Başkan Altay, mahalle sakinlerinin Ramazanlarını tebrik etti. 

Ferit Hepokur-Memleket

 

konya-bulusmasi--(1).jpgkonya-bulusmasi--(6).jpgkonya-bulusmasi--(7).jpgkonya-bulusmasi--(9).jpg