Başkan Altay canlı yayında Konyalılara seslendi

Başkan Altay canlı yayında Konyalılara seslendi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, canlı yayında Konyalılara seslenerek, belediye çalışmaları ve yeni dönem projelerini anlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaparak Konyalılara seslendi. Ramazan-ı Şerif'i tebrik ederek başlayan Başkan Altay, özellikle Gazze'deki acılara dikkat çekti ve İsrail zulmünün sona ermesini temenni etti.

Başkan Altay, Konya'ya yapılan yatırımları ve çalışmaları anlatırken, 28 taşra ve 3 merkez ilçede yoğun bir faaliyet içinde olduklarını belirtti. Göreve geldikleri günden bu yana 52 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Altay, tarım ve üreticilere destek için 492 milyon lira ayırdıklarını ve şehrin altyapısını güçlendirmek adına ciddi yatırımlar yapıldığını aktardı.

c1.jpg

Ulaşım alanında yapılan çalışmalara da değinen Başkan Altay, şehir merkezindeki trafik sorununa çözüm olacak projelerin hayata geçirildiğini ve köprülü kavşaklarla ulaşım ağını güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca, Konya'nın raylı sistem ağını genişletme hedeflerini de paylaşarak, 105 kilometre yeni raylı sistem hattının şehre kazandırılacağını duyurdu.

Başkan Altay, ihya projeleri kapsamında yapılan çalışmaları da anlattı. Darü'l-Mülk Projesi'nin önemine vurgu yaparak, tarihi dokuyu korumaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, çocuklara yönelik ilk oruç hediyelerinin dağıtımıyla ilgili bilgi vererek, bu geleneğin devam ettiğini söyledi.

c2.jpg

Son olarak, Konya'nın örnek ve öncü bir şehir olmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Altay, vatandaşların desteğiyle önümüzdeki dönemde de Konya'nın hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Altay, canlı yayında vatandaşların sorularını da cevapladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.