Başkan Altay, Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı

Başkan Altay, Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı

Uğur İbrahim Altay, dirençli şehirler ve yerel yönetimlerin diplomasiye katılımı üzerine önemli mesajlar verdi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda önemli bir panelde yer aldı. "Küresel Meseleler İçin Yerel Yaklaşımlar" paneline katılan Altay, şehirlerin dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Forumun Türkiye'nin marka değerlerinden biri haline geldiğini belirten Altay, yerel yönetimlerin diplomasiye entegrasyonunun kıymetli olduğunu dile getirdi.

b1.jpg

Altay, konuşmasında şehir yöneticilerinin krizlerin karar vericileri olmamasına rağmen krizlerin etkileriyle başa çıkmak zorunda olduklarını ifade etti. Özellikle afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmanın önemine değinen Altay, şehirlerin öncelikli gündemlerinden birinin bu olması gerektiğini vurguladı. Afet öncesinde yapılması gerekenler ve afet sırasında dayanışma önemine dikkat çeken Altay, finansal kaynakların şehirlere ulaşmasını kolaylaştıracak çözümler bulmanın önemini vurguladı.

Panelde, Filistin Ramallah Belediye Başkanı İssa Kassis, Güney Afrika Cumhuriyeti Johannesburg Belediye Başkanı Kabelo Gwamanda, Güney Afrika Yerel Yönetim Birliği (SALGA) ve UCLG Eş Başkanı Bekhe Stofile ile Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Genel Sekreteri Fabrizio Rossi gibi isimler de konuşma yaptı.

b2.jpg

Uğur İbrahim Altay, forum sonrasında yaptığı değerlendirmede, yerel meselelerin tüm dünyada konuşulması konusunda UCLG Başkanı olarak rol alacaklarını belirtti. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak foruma partnerlik yaparak Rumi Dreams sergisini ziyaretçilere tanıttıklarını ve şehirlerini her alanda temsil etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Başkan Altay ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'yle bir görüşme gerçekleştirdi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi"ni gezdi. Antalya Diploması Forumu'na renk katan "Rumi Dreams" sergisi ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.