Başkan Akkaya'dan Albay Canol'a Veda Yemeği

Başkan Akkaya'dan Albay Canol'a Veda Yemeği

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Erdal Canol’un İstanbul’a tayini çıkması nedeniyle Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından veda yemeği verildi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde, 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Erdal Canol'un İstanbul'a tayini çıkması nedeniyle Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından veda yemeği verildi.

2014 yılında Akşehir'deki görevine başlayan Albay Canol, İstanbul Milli Savunma Bakanlığı Kalite ve Yönetim Bölge Başkanı olarak atandı. Veda yemeğine Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, STK başkanları ile kamu kurum müdürleri katıldı. Belediye Başkanı Salih Akkaya veda yemeğinde yaptığı konuşmada Akşehir halkı adına Albay Canol'a teşekkür ederek, 2 yıl boyunca tüm kurumlarla uyum içerisinde çalıştığını söyledi. Başkan Akkaya, "Özellikle son dönemde hassas bir süreç yaşadık. 15 Temmuz'daki darbe girişimi ki ben ona işgal girişimi diyorum. O süreçte de kendileri bulundukları görevin gerektirdiği hassasiyeti ve disiplini en güzel şekilde uygulayarak, meydandaki Akşehir halkımızın duruşuna, haykırışına bizlerle birlikte bizzat katılarak destek verdiler. Onun için de ayrıca yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Akkaya konuşmasının ardından Albay Canol'a, Nasreddin Hoca'nın tersine çalışan saatini armağan etti.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de, yaptığı konuşmada böyle bir veda yemeği verdiği için Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya teşekkür ederek, "Bizlerin evi sırtında. Dolayısıyla geliyoruz, iki sene, üç sene bir yerde çalışıyoruz ve ondan sonra bir başka yere gidiyoruz. Biz mülkü idare amirleri, askerimiz, polisimiz olarak bunlara alışığız. Bunlara alışıyor olmakla birlikte her ayrıldığımız yerde gönlümüzden bir parça kalıyor. 2 yıl süre içerisinde komutanımızla iyi bir diyalog içerisinde bulunduk. Yolu açık olsun, başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.

Yemekte son olarak söz alan Albay Erdal Canol ise, veda etmenin çok zor olduğunu söyleyerek, "33 sene oldu ve 33 senede ülkemizin her yerinde görev yaptık ama birisi bir gün bana deseydi ki 'Dünyanın ortasında görev yapacaksın', ben buna inanmazdım. Şanımızla, şerefimizle; devletimizin ve milletimizin emrinde, başımız her zaman dik, burada görev yaptık. Bu millet, bu devlet, bu bayrak sürdüğü sürece, bizim çizgimiz hiçbir zaman değişmeyecek" dedi.

Etiketler :