Başkan Akkaya, öğrencilerle bir araya geldi

Başkan Akkaya, öğrencilerle bir araya geldi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ kapsamında okuldaki öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonundaki etkinlikteki konuşmasında kendi hayatından örnekler vererek başlayan Başkan Akkaya; gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunun altını çizerek her gencin kendi sevdiği branş ve dallarda meslek sahibi olması gerektiğine dikkat çekerek, üniversite tercihlerinde de sevdikleri dalları seçmelerini istedi. Başkan Akkaya, bir millerin gelişmesinde en önemli unsurlardan birisinin de kadınlar olduğuna vurgu yaparak, kadınların annelik gibi ulvi bir meziyeti olduğunu ve çocukların ilk öğretmenlerinin anneleri olduğunu söyledi. Annelerin verdiği ilk eğitimin önemine değinen Başkan Akkaya, annelerin verdiği eğitimler sayesinde tarihimizde birçok büyük lider ve kahramanın bulunduğunu belirtti. Erdemli ve ahlaklı toplum inşasında imam hatiplerin ve ilahiyatçıların büyük rolü olduğunu söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, imam hatip lisesi öğrencilerinin de bu konuda duyarlı olmasını istedi. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Başkan Akkaya, etkinlik sonunda okul öğrencilerinin projeleri kapsamında bazı öğrencilerle röportaj da yaptı. 
Programa, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Okul Müdürü Metin Tunçer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

baskan-akkaya,-ogrencilerle-bir-araya-geldi--(2).jpg

baskan-akkaya,-ogrencilerle-bir-araya-geldi--(3).jpg