Başka bir kuruma atanmak isteyen polisin başvurusu

Başka bir kuruma atanmak isteyen polisin başvurusu

Kamu Denetçiliği Kurumu, başka bir kuruma atamasının yapılması amacıyla müracaatta bulunan ve ataması henüz yapılmayan polis memurunun başvurusunu değerlendirerek, idarenin işleminin hukuka aykırılık olmadığına hükmedip başvuruyu reddetti- Kamu Denetçili

ANKARA (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumu, başka bir kuruma atamasının yapılması amacıyla müracaatta bulunan ve ataması henüz yapılmayan polis memurunun başvurusunu değerlendirerek, idarenin işleminin hukuka aykırılık olmadığına hükmedip başvuruyu reddetti.

Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan sonra 2009 yılından bugüne kadar polis memuru olarak görev yapan kişi, kurumlar arası geçişle başka bir kuruma ataması yapılması için başvuruda bulundu. Dilekçesinin muvafakat alınması amacıyla gönderildiği Personel Daire Başkanlığından polis memuruna, talebinin halen değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

Polis memuru, kendisinden daha sonra aynı taleple başvuruda bulunan başka bir memurun atamasının yapıldığını belirterek kendisine yapılan haksızlığın giderilmesi amacıyla Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Şikayetçinin talebini değerlendiren kurum, kamu hizmetinin etkin, verimli şekilde yürütülmesi için kamu yararı düşünülerek kamu hizmetini yürütecek kişilerin yetenek ve özelliklerine uygun birimlerde çalıştırılması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoğun olarak yaşanan terör olaylarına da dikkati çeken Kamu Denetçiliği Kurumu, kararında şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizin terörle mücadele politikasının fonksiyonu düşünüldüğünde yetişmiş ve nitelikli polis ihtiyacının arttığı hususu da yadsınamaz bir gerçektir. Şikayetçinin Polis Meslek Yüksekokulunda mesleki eğitimini tamamladığı ve 2009 yılında atanarak, bu tarihten günümüze kadar polislik görevini yaptığı dolayısıyla verimliliğinin en yüksek olduğu ve hizmetinden en yüksek oranda yararlanılacak bir birimde çalıştırıldığı, naklen gitmek istediği kurumda aldığı eğitime uygun bir görevde çalışmayacağı, ayrıca şikayetçinin kamu yararına tercih edilebilecek bir kişisel yararının bulunmadığı, idarenin muvafakat talebini değerlendirirken takdir yetkisinin sınırlarını aşmadığı tespit edilmiştir."

Kurum, idarenin işleminin hukuka aykırı olmadığının tespitinde bulunarak, şikayet başvurusunun reddine karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :