Basın, Seydişehir’i gezdi

Basın, Seydişehir’i gezdi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Konya basınını Seydişehir gezisi programında misafir etti.

Seydişehir Belediyesi’nin düzenlediği gezi  programına katılan Konya’da görev yapan basın mensupları, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti, doğal güzelliklerini gezdi, Seydişehir'de hayata geçirilen proje ve yatırımları  yerinde gördü.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(8).jpg

Basın Yayın Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürlüğü’nün Konya basınına yönelik olarak düzenlemiş olduğu “Kültür Turları”nın 5.’si Seydişehir’e gerçekleştirdi.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı kültür gezisine Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ev sahipliği yaptı.

Seydişehir’i gezen basın mensupları, Seydişehir Belediyesi’nce yapımı devam eden Termal Sosyal Tesisler, Kuğulu Vadisi,Eski Garaj Ticaret ve Konut Merkezi, Seyyidharun Veli Cami ve Çevresi düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(7).jpg

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kültür Turu’nda Başkan Tutal, basın mensuplarına Seydişehir’de yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

 Seydişehir’in Seyyid Harun Veli Hazretleri’nin diyarı olması nedeniyle önemli bir belde olduğuna dikkat çeken Tutal, aynı zamanda Seydişehir’in doğal güzellikleri ile de adından söz ettiren bir ilçe olduğunun kaydetti.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(6).jpg

Seydişehir Belediyesi’nin ilçede birçok yatırım yaptığını ve bu yatırımlar sayesinde ilçenin önemli bir potansiyele ulaştığını kaydeden Başkan Tutal; bu yatırımlardan en önemlilerinden birinin jeotermal tesisleri yarımlarımız. 2-3 tane kuyumuz var. Saniyede 100 Litre su var. Suyu buraya getirdik. 365 bin metrekarelik bir alan. Burası mera olarak geçerdi. Burayı farklı metotlarla Seydişehir Belediyesi’nin mülkiyetine geçirdik. İmarını, parselasyonunu yaptık. Buraya bir sosyal tesis başlattık. 2 bin 700 metrekarelik bir alan. Termal havuzlar olacak. Güzellik salonları gibi salonları olacak. suyumuz 43 derece. Tahlillerde suyumuz hem sodalı su hem mineralli su. Uzmanlarca suyun birçok hastalığa fayda sağladığı belirtiliyor. Yıllardır boşa akan bu suyumuz şimdi değerlendirilecek. Biz buraya yatırım yapmaya başlayınca özel sektör de buraya yatırıma geliyor. Özel sektörden bir arkadaşımız buraya otel yapacak. Birkaç arkadaşımızın da proje çalışmaları devam ediyor. Özel sektör yatırımları da devreye girdiğinde, bu bölge termal bir bölge olarak Seydişehir’e ve Konya’ya hizmet edecek bir alan olacak.  Termal fizik tedavi merkezinin yapılmasına müsait olan bir suyumuz var. Bu anlamda Konya bölgesine böyle bir proje güzel olacak diye düşünüyorum. Bu konuda çeşitli sağlık kuruluşları ile görüşme halindeyiz" dedi.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(2).jpg

Seydişehir’de son 4 yıl içerisinde  standartların üzerinde yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Tutal,  Kuğulu Park bölgesinde yürütülen çalışmalara ve ilçe merkezindeki kamulaştırmalara dikkat çekti. Her iki projeyle de ilçenin önemli bir potansiyelinin gün yüzüne çıkarıldığını belirten Tutal “Seyyid Harun Veli Camii ve Türbesi’nin etrafını açma projemiz vardı. Burada kamulaştırma yaptık. Tarihi Arasta Çarşısı’nın cephe giydirmelerini yaptık. Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle inşallah bu bölgeyi Seyyid Harun Veli’ye yakışır bir bölge haline getiriyoruz. Seydişehir’in değil sadece Konya bölgesine de hizmet edecek olan Kuğulu Projesi şuanda devam ediyor. 1 milyon 700 bin metrekarelik bir alanda başlayan bir çalışma. Sadece gölet kısmı 600 bin metrekare.  Göleti şuanda DSİ yapıyor. 3’te 2’si tamamlandı. Şuanda orayı tabiat parkına çevirdik. Çok büyük bir proje. Bu proje Konya’nın mesire alanı, dinlenme alanı. Aynı zamanda çevre yolundan yıllık 5 milyon araç geçiyor. O araçları çevirebileceğimiz sosyal tesislerin, donatıların, eko pazarların, organik ürünlerin satılabileceği çok çeşitli ve büyük bir proje oluşturuyoruz.  Spor tesisleri, macera parkı gibi aklınıza gelecek her şeyin olacağı bir proje. Bu proje hızlı bir şekilde tamamlanırsa, bölgemizin tamamına hizmet edecek bir çalışma. Kuğulu Mesire alanı Tabiat Parkı olarak ilan edildi. Buranın alt kısmında büyük bir çalışma başlattık. Konya’nın Abant’ı olarak söylediğimiz bir proje. Projenin başlaması ve fiili çalışmalarda yüzde 50’ye geldik. Seydişehir’i hem doğal turizm hem de inanç turizmi noktasında iyi bir konuma getireceğiz.  Seydişehir’de bir eski garaj vardı merkezde. 27 yıl önce yeni garaj yapılınca burası boş bir şekilde duruyordu. Mezbelelik hale gelmiş bir bölgeydi. Ciddi bir çalışma ile o alanı Seydişehir’in siluetini değiştirecek bir çalışmaya imza atıyoruz. Meydanıyla, yer altı otoparkı ile güzel bir alan haline gelecek. İhalesi yapıldı, inşaat şuanda yüzde 50 civarlarına kadar getirdik.  Seydişehir arıtma tesisi de yılsonuna tamamlanmış olacak. Hububat Ticaret Borsası yaptık şuanda kullanılıyor. Seydişehir’de eski ne varsa kaldırdık. Eski cezaevini kaldırdık, otopark yaptık. Eski meteorolojiyi kaldırdık. Eski Sağlık Meslek Lisesi, eski ilçe tarım, eski halk eğitim bölgesini de kaldıracağız. Bunlar şehir merkezinde olan yerler" şeklinde konuştu.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(3).jpg

"HER MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"

Önemli yatırımların dışında Seydişehir’de belediyecilik anlamında her mahalleye hizmet götürdüklerini belirten Başkan Tutal, “Seydişehir’de 45 civarında park oluşturduk. Seydişehir’in kalkınması noktasında ciddi arsa tahsisleri oldu. Ciddi manada asfalt çalışması yaptık. Daha önceki yapılan asfalt çalışmamızı bizim dönemimizde 4’e katladık. Kırsal mahallelerimizin tamamının kilitli taşla döşeyeceğiz. Bu yılsonuna kadar bu hedefe ulaşacağız. İmar revizyonlarını taşra ilçeleri içerisinde ilk tamamlayan ilçeyiz. Temizlik noktasında da biz oldukça iddialı bir ilçeyiz.  Şehir merkezinin tamamının doğalgazını bitirdik” dedi.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(4).jpg

"SOSYAL BELEDİYECİLİKTE SINIR TANIMIYORUZ"

Seydişehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında da önemli işlere imza atıldığını ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Başkan Tutal, "Sosyal belediyecilik yönünde kimsesi olmayan yaşlılarımızın evini temizliyoruz. Camilerimizi temizliyoruz. Hasta nakil aracımız var, hastalarımızı Konya’ya hastaneye götürüyoruz. Aşevimiz var, 500 kişiye öğlen ve akşam sıcak yemek dağıtıyoruz. Mobil taziye evimiz ve çadırlarımız var. Çay setini, ısınmasını koyuyoruz, eğer garip bir cenaze ise başına personel de koyuyoruz. Seydişehir’de sosyal belediyecilik yönüyle ilkleri yaptık. Kitap Fuarı Seydişehir’de ilk yapılan bir işti. Ramazan etkinlikleri yaptık. 130 bin civarında gençlerimizin milli ve manevi değerlere kavuşması noktasında onlara kitaplar bastırıp dağıttık. Askerlerimizi hediyelerle dualarla yolcu ediliyoruz. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği var burada, oraya bir park yaptık ve onlara ait bir lokal yaptık. Her şehidimizin isminin yazılı olduğu bir düzenleme gerçekleştirdik. Seydişehir Kuğulu Yağlı Güreşleri yapıyoruz. Son olarak 480 pehlivanla yaptık. İnşallah bu organizasyonu geleneksel hale getirdik ve ses getiren bir organizasyon olarak devam edecek. Bin 550 lisanslı sporcumuz var. Farklı mahallelere 12 sentetik çim saha yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Şehir Konağı hanımlarımıza 1 yıldır hizmet veriyor. 15 Temmuz’la ilgili çalışma yapan, dergi çıkaran ilk ilçeyiz "dedi.

basin,-seydisehir’i-gezdi--(5).jpg

Basın mensuplarına yönelik olarak başlattıkları “Kültür Gezileri”nin 5.’sini Seydişehir’e yaptıklarını kaydeden BYEGM Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı; Bugün Seyyid Harun Veli’nin diyarındayız” diyen Fidancı, “Biz basınımıza yönelik kültür gezilerine Beyşehir’de başladık. Akabinde Akşehir, Ereğli, Bozkır’a geziler düzenledik. Şimdi de Seydişehir’deyiz. İnşallah bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.