Basın Bayramı gazetecileri bir araya getirdi

Basın Bayramı gazetecileri bir araya getirdi

Basında sansürün kaldırılmasının 106. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nda İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu ile Konya Gazeteciler Cemiyeti iftar yemeği verdi

Basında sansürün kaldırılmasının 106. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu ile Konya Gazeteciler Cemiyeti, basın mensuplarını Yatağanlı Osmanağa Cafe-Bistro’da iftar yemeğinde buluşturdu. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Prof Dr. Ali Akpınar'ın duasına amin diyen gazetecilerin Basın Bayramı'nı kutlayan Vali Muammer Erol, bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Temel hak ve hürriyetlerin başında gelen bilgi edinme hakkını gazeteciler sayesinde halkın kullandığını dile getiren Vali Erol, bu hakkın garantörünün gazeteciler olduğuna dikkat çekti. Bilgi edinme hakkını kullanırken de vatandaşa yardımcı olunduğunu söyleyen Erol, özellikle özel hayatın gizliğinin korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm gazetecilerin Basın Bayramı ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

foro-icerik-209.jpg

TÜRKİYE EN ÖZGÜR ÜLKE

Bağımsız ve özgür basının önemine dikkat çeken İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, Gazze'de yaşanan katliamın dünya medyasında yer almamasına dikkat çekerek aslına dünyada sansürün kaldırılmadığını ve bu konuda en özgür basının Türkiye’de olduğuna dikkat çekerek, "Bağımsız ve özgür basının dünya için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu Gazze'de yaşanan katliamı ülkelerinde haber yapmayan anlı şanlı medya kuruluşlarının aslında özgürlük ve bağımsızlıktan ne kadar uzak olduklarını bir kez daha gördük. Türkiye'de ağaç katliamı diye canlı yayına geçen CNN, BBC gibi medya devleri, dün Suriye'yi, Mısır'ı görmediği gibi bugün de Gazze'yi görmemektedir. Görmeye kalkışan muhabirleri derhal kapı dışarı eden bu sözüm ona büyük medya kuruluşlarının tek dertleri, kendi milletleri, kendi dinleri ve kendi menfaatleridir" dedi. Programa katılan tüm üyelere teşekkür eden Alemdar, Basın Bayramı ile birlikte yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

PROGRAMA KİMLER KATILDI?

İftar yemeğine Konya Valisi Muammer Erol, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, S.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, İl Basın Müdürü H. Hüseyin Tanrıverdi, AA Bölge Müdürü Ahmet Kayır, BYEGM İl Müdürü Tuncay Karabulut, BİK İl Müdürü Özden Konur, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit, Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, TRT İl Temsilcisi İsmail Turan, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksöz, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Konya Reklamcılar Derneği Başkanı OSman Yavuz, BYEGM Libya Basın Ateşesi İsmail Efe, Selçuklu Belediyesi Basın Müdürü Ali Düz, Meram Belediye Basın Müdürü Önder Çiftçi, KTB Basın Müşaviri İsmail Özkan, Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar, Akşehir İleri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Doğan, Zaman Konya Temsilcisi Şirin Kabakcı, Merhaba, Memleket, Hakimiyet, Anadolu Manşet, Yeni Gün, Yeni Haber, Telgraf, Anadolu'da Bugün gazetelerinin sahip, genel yayın yönetmeni ve yazıişleri müdürleri ile SunTV, 42KonyaTV, ÜnTV, Ribat FM, En Radyo, Gençlik FM, Radyo Net ve pek çok dergi ile ajansın temsilcisi ve çok sayıda basın çalışanları katıldı.