Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Göçer:

Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Göçer:

"Türkiye’de sağlık alanındaki temel sorunlar çözüldü. Bundan sonra artık sağlıktaki kalitenin devam etmesi, yaşam kalitesinin daha çok sahiplenilmesi ve koruyucu hekimlik uygulamalarının ön plana çıkartılması gibi gündemlerimiz var"

SAKARYA (AA) - Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Celil Göçer, Türkiye’de sağlık alanındaki temel sorunların çözüldüğünü belirterek, "Bundan sonra artık sağlıktaki kalitenin devam etmesi, yaşam kalitesinin daha çok sahiplenilmesi ve koruyucu hekimlik uygulamalarının ön plana çıkartılması gibi gündemlerimiz var" dedi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen "Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi"ni AA  muhabirine değerlendiren Göçer, zirvenin sonuç bildirgesinin bakanlıklara dağıtılacağını, bu noktadan sonra tüm bakanlıkların sağlıklı yaşam ve sağlıklı Türkiye konusunda daha duyarlı olacağını düşündüğünü söyledi.

Türkiye’de sağlık alanındaki temel sorunların çözüldüğünü ifade eden Göçer, şöyle devam etti:

“Bundan sonra artık sağlıktaki kalitenin devam etmesi, yaşam kalitesinin daha çok sahiplenilmesi ve koruyucu hekimlik uygulamalarının ön plana çıkartılması gibi gündemlerimiz var. Sağlıkta temel meseleler konusunda çok iyileştirmeler sağlandı. Yaşam kalitesi ve halk sağlığının korunması adına da dikkatlerin çekilmesi gerekiyor.” 

-"Mevzuatlar sağlık bakımından düşünülerek çıkarılmalı"

Artık Türkiye’de sağlıklı yaşama, spor yapma, yaşam kalitesinin arttırılmasının insanların gündemine girdiğini, bunun sadece hekimlerin, doktorların işi olmadığını kaydeden Prof. Göçer,  "Bununla birlikte bütün bakanlıkların sağlık konusunda duyarlı olması gerekir. Zirveye, değişik bakanlıklardan katılım olmasını arzu etmemizin sebebi bu. Bundan sonra Türkiye’de her türlü düzenleme sağlık açısından dikkat edilerek yapılmalı. Her türlü mevzuatın sağlık bakımından düşünülerek çıkarılması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Zirvenin kapanış bildirgesinde de "Topraktan softaya kadar" sloganı ile sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptıklarını ifade eden Göçer, sözlerini şöyle tamamladı:

"İyi tarım uygulamalarının, organik tarımın, sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunun vurgusunu yaptık. Spor yapmanın sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunun vurgusunu yaptık. Beslenme alışkanlıklarının sağlık açısından ne kadar önemli olduğunun tekrar altı çizildi. Tüm bunlarla birlikte önemli çıktıları olan bir toplantı oldu. Zannediyorum bundan sonra artık sağlıklı yaşam ve yaşam kalitesi vurgusu sürekli hatırlanacak.

Toplantı Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğünün koordinasyonunda gerçekleşti. Katılımcılardan bu toplantıların devam etmesi yönünde talepler var. Bizim öncelikli amacımız bu toplantılarda yapılan çalışmaların kalıcı hale getirilmesi. Bir sonuç bildirgesi şeklinde düzenlenecek ve bakanlıklarımıza dağıtılacak. Bu noktadan sonra tüm bakanlıkların sağlıklı yaşam ve sağlıklı Türkiye konusunda daha duyarlı olacağını düşünüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı