"Başbakanlık Ofisi, İzmir'i Dünya Şehri Yapacak"

"Başbakanlık Ofisi, İzmir'i Dünya Şehri Yapacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

RAMAZAN ERCAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yaptığı Başbakanlık İzmir Ofisi'nin kenti dünyada çok önemli bir yere getireceğini belirtti.

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana hiçbir ayrım yapmadan Türkiye'nin 81 iline hizmet ettiğini, İzmir gibi özellikle dünya markası olmaya aday bir şehir için ise hükümetin özel bir ilgisi, çabası olduğunu vurguladı.

Sadece seçimden seçime değil, göreve geldiklerinden bu yana çalıştıklarını, kente her türlü desteği verdiklerini, hatta bazen belediyelerin yapması gerekenleri bile hükümetin üstlenerek yaptığını ifade eden Hotar, son olarak başbakanlığın İzmir'e ofis açmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Başbakanlık İzmir Ofisi'nin ilk günden bu yana kente verdikleri önemin göstergesi olduğuna işaret eden Hotar, ilin Ankara ve İstanbul ile birlikte önemli karar mercilerinden, mekanlarından birisi olacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sık sık kente geleceğini, resmi kabulleri burada yapacağını, bazen Bakanlar Kurulu toplantısını düzenleyeceğini anlatan Hotar, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın İstanbul'dan sonra İzmir'e ofis açma kararı alıp bunu hızla uygulamaya geçirmesi, İzmir'in taleplerinin daha hızlı çözülmesi adına önemli bir kazanımdır. Sayın Başbakanımız daha sık İzmir'e gelecek. Burası, başbakanımız olmadığı zaman hem bakanların kullanacağı, hem çeşitli toplantıların yapılacağı bir yapı halinde hazırlandı. İzmir'e Başbakanlık Ofisi'nin açılması kente verdiğimiz önemin göstergesidir. Başbakanlık Ofisi'nin açılmasıyla birlikte İzmir'in dünyada önemli yere gelme ihtimali çok yüksek. Burası İzmir'in dünyaya tanıtılmasında ciddi katkıda bulunacak. İzmir her zaman gündemde olacak."

-Konak tünelleri

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda açıkladığı 35 projeden biri olan Konak tünellerinin "bitirilemeyeceği", "göstermelik yapıldığı" gibi bazı endişelerin gündeme getirildiğini ancak buranın da hızla tamamlanarak açıldığını kaydeden Hotar, "Partimizin 'Onlar konuşur AK Parti yapar' söyleminin tam karşılığını bulduğunu görüyorum. Biz yapıyoruz. Tabii ki hükümet olarak yapmak görevimiz. Ancak bizden önce de hükümetler vardı, şimdi de partilerin vaatleri var. Bu kazanımları tehlikeye atacak, ülkemizi geriye götürecek, bunları yok sayacak yaklaşımları halkımızın biraz daha sorgulaması ve bize desteklerini artırması yönünde dileğim var" diye konuştu.

Hotar, Başbakanlık İzmir Ofisi ve Konak tünellerinin İzmir'e, Türkiye'ye hayırlar getirmesini diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı