Başbakan'ın seçim bölgesi Meram'da hedef büyük

Başbakan'ın seçim bölgesi Meram'da hedef büyük

AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen gündeme dair önemli başlıkları gazetemize değerlendirdi.

7 Haziran'da seçmenin verdiği mesajı iyi aldıklarını söyleyen Özen, vatandaşın 7 Haziran'da verdiği mesaj rapor halinde elimizde var. Bu rapora yönelik eksiklerimizi tamamlamak adına çalışmalar yapıyoruz dedi. Konyalı bir Başbakanımız var, sorumluluğumuz büyük ama Sayın Başbakanımızın seçim bölgesinin Meram olması, sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor ifadelerini kullandı.

- Partilerin seçim beyannamesini nasıl buldunuz?

- Seçim beyannamelerinde gerçekten çok dikkat çekici noktalar var. Misal, CHP 7 Haziran'da 1.50 dediği mazotu 1 Kasım Beyannamesinde 1.80’e çıkarmış. Ben buradan 'eğer bu enflasyona devam edersek çok kısa sürede ülkeyi batırırız’ anlamını çıkarıyorum. Üç dört ay içerisinde mazotu 1.50 tan 1.75 e çıkarıyorlar Allah bunun gerçeğini bize göstermesin. Sanalı bile bize yeter. Tutarsız politikalarla  muhalefet kendilerini ele veriyor.7 Haziran seçimlerinde biz bunu sahada da anlatmaya çalıştık. Sırtında 'yumurta kefesi taşımayan' için bol keseden atmak kolay. 'Sırtında yumurta kefesi taşımayan' partiler yani iktidara talip olmayan, sadece muhalefette kalmak isteyen partiler için bunlar gayet kolay söylenir. Ama bizim partimiz bunu söylediğinde yapmak zorundadır çünkü biz sorumluluk sahibiyiz, iktidarız. Bu tür boş söylemler bizden uzaktır.

-MHP'nin "HDP hariç her partiyle koalisyon kurarız" ifadesini nasıl yorumluyorsunuz?

Adama sorarlar, madem koalisyon kuracaktınız, bu ülkeyi neden bunca zaman oyaladınız? Aslında üç aylık sürede üç ayı kaybetmedik, üç yıl geriye gittik. 2023 hedeflerine ulaşacakken şu anda yediğimiz çelmeyle kesinlikle ben üç yıl kaybettiğimizi düşünüyorum. Sahada vekillerimizle birlikte esnaf ziyaretlerinde MHP'ye oy veren esnaf arkadaşlarımıza bunu söylediğimizde ‘Ben de bundan dolayı kızgınım’ diyorlar. 7 Haziran'da bize ders verdiniz bu seçimde de MHP'ye ders vermeyi düşünmüyor musunuz? dediğimizde "Doğru, bu kez de onlara ders vermemiz gerekiyor" diyorlar. Vatandaş da aynen şunları söylüyor: "Yani bu şimdi mi açıklanır? Bu ülkeye bu kadar zaman kaybettirilir mi?" Üç ay önce biz hükümeti kursaydık da terörle mücadelemize son gaz devam etseydik demezler miydi?

12091203_916629895041292_6667773867425390895_o.jpg

-7 Haziranda alınan sonuçlar genelde Konya, özelde Meram için AK Parti bu mesajı aldı mı? Vatandaş hangi mesajı verdi?

 Tabi ki, AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinden sonra, başta Meram sonra Konya ve genelde Türkiye'de oturup hatalarımızı eksiklerimizi tarttık. 7 Haziran'da aslında Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda %41 gibi bir oy aldık ve bu oran çok yüksek bir oy oranı ama meclise 4 parti girdiği için tek başına iktidar olamadık. Tamam, biz daha geniş bir kesimin mecliste yer almasından yanayız, buna hiçbir itirazımız yok. Hatta bu durum Türkiye'de demokrasinin gelişmesini sağlar ama 7 Haziran seçimlerinden biz ders aldık diyoruz.

-Yani seçmen AK Parti'de neyi eksik görmüş?

Biz öncelikle kendimizi anlatamadık. Çözüm sürecini yeterince anlatamadık. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm partimiz bu işin altına gövdesini koymasına rağmen bu işten istifade maalesef eden MHP ve HDP oldu. Biz bunları anlatamadık sahada. Bu seçimde biraz daha merkez odaklı çalışmaya gayet ediyoruz.

- Meram olarak bir hedef koymuş muydunuz?

Evet, son genel seçimlerimizin üstüne çıkmayı hedefliyorduk. Son genel seçimde bizim %77,2 gibi bir oy oranımız vardı. Ama şu da bir gerçek ki, biz Meram'da 4 kişiden 3'nün hatta daha fazlasının oyunu almışız. Bizim beklentimiz, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğu’nun seçim bölgesi Meram'da daha fazla oy alabilmekti.

- 7 Haziran ile ilgili bir rapor var mı? 1 Kasım'da sahada hangi başlıklar ön plana çıkacak?

Emekli maaşları biraz konuşuldu. İşte bin liranın altında olanlara verilip bin liranın üstünde olanlara verilmemesi konuşuldu. Gençler özellikle de ilk defa oy kullanan gençlere yönelik özel çalışmalar yapılıyor. Seçim beyannamemizde de bunlar yer alıyor zaten.

- Sayın Başbakanın seçmen bölgesi Meram demiştiniz. Seçim bölgesinin genelde Konya özelde Meram olması size nasıl bir sorumluluk yüklüyor?

Bu durum elbette ki sorumluluğumuzu fazlasıyla arttırıyor. Çünkü Konya, Selçuklu'dan bu yana ilk defa bir başbakan çıkarıyor. Tevazusuyla, kişiliğiyle, her şeyiyle Konya aşığı bir başbakan... Dolayısıyla bizim fazlasıyla destek vermemiz gerekiyor.

- Meram'ın 1 Kasım hedefi yine yüzde 77’nin üstüne çıkmak mı?

Kesinlikle inşallah. Mümkünse Konya'da birinci ilçe olmak istiyoruz.

- 7 Haziran'da ilk defa AK Parti Konya, seçim beyannamesi açıklanmıştı. 1 Kasım için de böyle bir çalışma var mı?

Şu an bildiğim kadarıyla açıklanmayacak.

- Peki, 7 Haziran'dan farklı neler yapıyorsunuz sahada?

- Biraz daha merkeze yoğunlaşıyoruz. Her gün 3 tane vekilimizle 3 bölgede esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Önceki seçimde 1 veya 2 vekille yapabiliyorduk. Vatandaşın desteğini isteyerek çalışmaları bu yönde sürdürüyoruz.

- Ev sohbetlerinde, vatandaş sohbetlerinde mutlaka size dönüşler vardır. Birtakım serzenişler veya talepler vardır. Size en çok gelen talep ya da serzeniş nedir efendim?

Tabi ki serzenişler çok küçük şeyler. Daha çok kişisel talepler geliyor. Bugüne kadar yapılmayan pek çok yatırımlar var. Ancak henüz tamamlanamamış altyapılar var. Vatandaş bu altyapıların bir anda tamamlanmasını istiyor. Tabi ki bu o kadar kolay değil. Mesela KOSKİ’nin yatırımları konusunda planlanmış bir çalışma var. 2017 sonuna kadar bunlar tamamlanacak ama herkes istiyor ki benimki önce tamamlansın. KOSKİ Yıllardır süren bu yatırımlarının hepsini 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayacak. Vatandaşımız biraz sabretse bunları hepsi tamamlanacak.

- Sayın başkan, bu sabırsızlık AK Parti'ye oy kaybettirir mi?

Bu yatırımlar şu kadar sürede yapılacak dediğimiz de vatandaş ‘tamam’ diyor. Bu planlamayı verdiğimizde vatandaşımız anlayışla karşılaşıyor. Bu yatırımlar yıllarca yapılamamış, onlarda biliyor bu kadar sürede yapılamayacağını tek merak ettikleri şey sıranın onlara ne zaman geleceğidir. Bu yüzden de olumlu dönüşler alıyoruz. Bunlar bizim için yeterli çünkü hiçbir yatırımı oy kaygısıyla yapmadık.

- AK Parti'nin özellikle yeni oy kullanan gençlere yönelik çalışmalar olacak mı?

- Biz gençlere geçmişimizi hatırlatma ihtiyacını hissettik. Neden? Çünkü AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılında 10 yaşındaki bir arkadaşımız bugün 23 yaşında ve çocukluğundan bu tarafa sadece AK Parti'yi gördü. Elinde olan her şeyi sanki doğduğundan beri varmış gibi düşünüyor. Ekmek sırası, yağ sırası, beklemedikleri için ve okullarda başörtü sorunuyla karşılaşmadıkları için bunların hepsini kazanmış hak olarak görüyorlar. Biz bunların hepsini hatırlatmak adına genel merkezimiz tarafından gönderilen 'unutma' ya da 'hatırla' şeklindeki gazetelerin kupürlerinden sergi yapmıştık ve fazlaca ilgi görmüştü. Maalesef şu anda gençlerimiz sosyal medyayla haşir neşirler ve en çok oradan etkileniyorlar. Bu konuda genel merkezimizin sosyal medyayla ilgili çalışmaları var. Onlara ne yaptığımızı ve neler yapacağımızı birebir anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah bu anlamda da başarılı oluruz ve gençlerin oyunu da alırız.

-AK Parti'de kuruluşundan beri devam eden 'birliktelik' Konya'da da belirgin mi?

Sadece aday adaylarımız değil bizim partimizin yapısını ve samimiyetini gösteriyor bu çalışmalarımız. Biz şuan da sahada Meram bölgesinde kurucu başkanımız başta olmak üzere bu zamana kadar gelen başkanlarımız, meclis üyelerimiz, teşkilat yöneticilerimiz, eski kadın kollarında çalışan arkadaşlarımız, gençlik kollarında çalışan arkadaşlarımızın hepsini davet ettik ve herkes severek bu çalışmalara katılıyor. Şuan SKM çalışmalarımızda mutlaka eski yönetim kurulundan, eski kadın kollarından, eski meclis üyelerinden mutlaka bir arkadaşımız bulunuyor. Bunların olması bize güç veriyor. Diğer ilçelerimizde de bu birlik beraberlik sürüyor.

- Ahmet Sorgun ve Ömer Ünal gibi teşkilatçı isimlerin listeye girmesi ne demektir?

Teşkilatımızın daha fazla çalışması gerektiği anlamına geliyor. Ahmet Sorgun Başkanımız teşkilata emek vermiş ve uzun süre teşkilatta karşılığı olan bir abimiz. İnşallah Konya ve teşkilatımız için hayırlı uğurlu olur. Ömer Ünal Başkanımız yıllarca Karatay bölgesinde çalıştı. İnşallah bu seçimde de Ömer başkanımızı da meclise gönderme imkânımız olur.

- Konya'dan bazı isimlerin MKYK'ya girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kesinlikle Konyamız için büyük bir kazançtır. Başbakanımızın Konyalı olması da MKYK'ya yansıdı.

-Bir Kasım hedefiniz nedir?

Tabi ki Meram olarak da, Konya olarak da son genel seçimlerin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Meramda 77'nin üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Konya'da yüzde 70'in üzerinde bir oy almayı hedefliyoruz.

Röportaj-M.Ali Elmacı