Başbakan Yıldırım'ın Lajcak'ı kabulü

Başbakan Yıldırım'ın Lajcak'ı kabulü

Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı en baştan tavrını ortaya koyan Slovakya makamlarına teşekkürlerini iletti- Başbakan Yıldırım, AB Dönem Başkanı olan Slovakya'nın, Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinin hızlandırılmasına katkıda bulu

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı en baştan tavrını ortaya koyan Slovakya makamlarına teşekkürlerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak'ı kabul etti.

Darbe girişimine karşı en baştan tavrını ortaya koyan Slovakya makamlarına teşekkürlerini ileten Yıldırım, geç de olsa Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden son günlerde Türkiye'ye gerçekleştirilen ziyaretleri anlamlı bulduğunu ifade etti.

AB Dönem Başkanı olan Slovakya'nın, Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinin hızlandırılmasına katkıda bulunmasını beklediğini dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadeleye ilişkin Türkiye-AB Anlaşması çerçevesindeki yükümlülüklerine bağlı olduğunu, AB'nin de aynı şekilde hareket etmesini istediğini belirtti.

Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve terörist eylemlerde hayatlarını kaybeden Türk vatandaşları için taziye dileklerini iletti.

Lajcak, Slovakya'nın AB Dönem Başkanlığı sırasında, Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :