Başbakan Yıldırım'ın kabulü

Başbakan Yıldırım'ın kabulü

Yıldırım'ın, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, MGK'nın 15 Temmuz'un Demokrasi ve Şehitler Günü olarak anılması noktasındaki tavsiye kararını hatırlatarak, hükümetin bu yönde çalışmalara başladığını ifade ettiği bild

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 15 Temmuz'un Demokrasi ve Şehitler Günü olarak anılması noktasındaki tavsiye kararını hatırlatarak, hükümetin bu yönde çalışmalara başladığını ifade ettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, bugün Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şefik Tüzün ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Resmi Konutunda kabul etti.

Kabul sırasında Birlik Başkanı Mustafa Şefik Tüzün, 15 Temmuz darbe girişimini çimento sektörü olarak lanetledi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere çalışmalara hızlı şekilde devam ettiklerini ifade etti.

Tüzün, birlik olarak milletin gösterdiği güçlü iradeye ekonomik yönden katkıda bulunmak üzere 15 Temmuz gazileri için 15 milyon lira katkıda bulundu.

15 Temmuz'un Türkiye demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım ise milletin, Türkiye'nin geleceğini kurtardığını ve bir anlamda ikinci istiklal savaşını verdiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, ayrıca önceki gün yapılan MGK'da 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Şehitler Günü" olarak anılması noktasında tavsiye kararı alındığını hatırlatarak, hükümetin bu yönde çalışmalara başladığını ifade etti.

Görüşmede duyarlılıkları için çimento işverenlerine Türk milleti adına teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, bu dayanışma ruhunun ülkenin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :