Başbakan Yıldırım'ın darbe girişimine direnen vatandaşları kabulü

Başbakan Yıldırım'ın darbe girişimine direnen vatandaşları kabulü

FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak için canları pahasına sokaklara çıkan vatandaşlar, yaşadıklarını Başbakan Yıldırım'a anlattı- Kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz:- "Allahım sen bizi koru dedik. Tekbir getirerek, dua ederek yola çıktık. Eşim 'Taksim'

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın kabul ettiği Mustafa Özbey, Metin Doğan, Şerife Boz ve eşi Şenol Boz ile komşusu Sema Tutar, darbe girişimi gecesinde yaşananları anlattı.

Başbakanlık Basın Merkezinden, Yıldırım'ın Çankaya Köşkü'nde, 15 Temmuz gecesi canları pahasına sokaklara çıkan ve darbe girişimine karşı gelen vatandaşları kabulüne ilişkin video paylaşıldı.

Görüntülerde, Başbakan Yıldırım'ın teker teker sarıldığı vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatıyor.

Darbe girişimine tepki koymak amacıyla kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz, Başbakan Yıldırım'a, hiç düşünmeden komşusu Tutar'ı ve çocuklarını da alarak kamyona bindiklerini ve büyük bir coşkuyla da Taksim'e ilerlediklerini belirtti. Halkın da kendisine büyük destek verdiğine dikkati çeken Boz, "Allahım sen bizi koru dedik. Tekbir getirerek, dua ederek yola çıktık. Eşim 'Taksim'e giremezsiniz.' dedi ama biz girmeyi başardık. Allah size de güç, kuvvet versin. Sizlere bir şey olacak diye çok korktum. Bir anda yaşananları Mısır'a benzettim." diye konuştu.

Komşusu Sema Tutar, o gece çok duygulandıklarına değindi.

Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan, televizyonda gördüğü görüntülerden çok etkilendiğini dile getirdi. Tankların şehir merkezinde olmaması gerektiğini düşünerek sokağa çıktığını vurgulayan Doğan, "Olaylarda çok fazla insanın öleceğini düşündüm, benim ölmem bunu engelleyebilir diye düşündüm, ölümü göze aldım ve tankın önüne yattım." ifadesini kullandı.

Malatya'da darbecilerin bıraktığı tankı kullanan Mustafa Özbey de daha önce tank kullandığını belirtti. Darbeci askerlerin bıraktığı tankın yanındaki polise, "Daha önce tank kullandım, size nasıl yardımcı olabilirim" dediğini aktaran Özbey, "Polis de bana, 'Seni Allah mı gönderdi.' dedi ve kendisi de tanka bindi. Şehir turu yaptık, bizi gören polisler de sevinç gösterisinde bulundular." değerlendirmesinde bulundu.

Polise, "Ben sizinle ölüme varım." dediğine işaret eden Özbey, polislerin yönlendirmesi ile aracı istenilen yere götürdüğünü bildirdi. Askerlerin de teslim olduğunu görünce büyük mutluluk yaşadıklarını aktaran Özbey, "Allah bir daha bu acıyı yaşatmasın." dedi.

Başbakan Yıldırım, fotoğrafının üzerine vatandaşların isimlerini yazarak, imzaladı ve hediye etti. Ziyarette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da yer aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :