Başbakan Yıldırım'dan flaş Barzani açıklaması!

Başbakan Yıldırım'dan flaş Barzani açıklaması!

Başbakan Yıldırım'dan flaş Barzani açıklaması!

Başbakan, tüm uyarılara rağmen Barzani'nin referandumdan vazgeçmediğini belirterek, "Bunun bedelini ödeyecek. Bu kararı alanlar, bedelini ödeyecek. Umarım oradaki halk bu bedeli ödemeyecektir." diye konuştu.

Kırşehir'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın Kuzey Irak'taki referandum hakkında yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle:

Atacağımız adımları MGK ve Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. Atacağımız adımlar Irak, İran ve komşu ülkelerimizle iş biriliği içinde olacak. Diplomatik, siyasi, ekonomik, güvenlik boyutu olacak. Hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi.

Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz.

(TBMM'de görüşülecek tezkere için) CHP ve MHP'ye teşekkür ediyorum.

Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değil.

Bunun bir bedeli olacaktır. Bu bedeli, bu kararı verenler ödeyecektir. Oradaki hiçbir günahı olmayan insanlara bedel ödetmeye hakları yok.

IRAK'A YÖNELİK SINIR ÖTESİ OPERASYON GÜNDEMDE Mİ?

Başbakan Yıldırım bir gazetecinin, "Sınır ötesi operasyon gündemde mi?" sorusu üzerine, "Gayet tabii! Güvenlik, siyasi, ekonomik tedbirler dedim" yanıtını verdi.