Başbakan Yıldırım'dan esnafa vergi affı

Başbakan Yıldırım'dan esnafa vergi affı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Yıldırım, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını, 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz" dedi.

ESNAF VE ÇİFTÇİYE YENİ MÜJDELER

Öncelikle esnaf kardeşlerime seslenmek istiyorum. Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın yaptığı titiz çalışma sonucu bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamının 400 milyon liralık yükten kurtarıyoruz. Birkaç müjdemiz de çiftçilerimiz için var. Ülke genelinde bugünlerde hububat hasadı devam ediyor. Toprak mahsulleri alımlara başladı. 1,5 ay içinde 250 bin ton buğday alımı gerçekleşti.

Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak Mahsulleri'ne satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin olarak alabilecekler.

Özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde bu nedenle Toprak Mahsulleri hububat müdahale fiyatlarını açıklama gereği duymuştur. Bu nedenle hububat sert buğday fiyatını ton olarak 910 lira olarak belirlenmiş durumda.