Başbakan Yıldırım'a "Altın Arı Ödülü"

Başbakan Yıldırım'a "Altın Arı Ödülü"

Yıldırım: (2)- "Bunlar terörden medet umanların son çırpınışlarıdır. Son olaylar, özellikle kırsalda büyük zaiyatlar veren terör örgütünün artık kontrolsüz eylemleri olarak tezahür etmektedir. Birçok yerde benzeri saldırılar, güvenlik güçlerimizin hassas

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, son saldırıların terörden medet umanların son çırpınışları olduğunu belirterek, "Son olaylar, özellikle kırsalda büyük zaiyatlar veren terör örgütünün artık kontrolsüz eylemleri olarak tezahür etmektedir. Birçok yerde benzeri saldırılar, güvenlik güçlerimizin hassas ve anlık istihbaratları değerlendirilmesi ile önlenmektedir. Her türlü tedbir alınıyor, daha fazlası da alınacak." dedi.

Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde "Altın Arı Ödülü" takdim töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin, hainlerin tamamı, bu topraklardan yok oluncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Terörle mücadele konusundaki kararlılıklarında zerre kadar sapma olmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her türlü çılgınlığı, her türlü intihar eylemini yapabilirler. Canımız da acıyabilir, şehitlerimiz de olabilir ama şehitlerimizi kalbimize basacağız, ancak ülkenin istiklalinden, istikbalinden, geleceğimiz olan gençlerimizin aydınlık yarınlarından zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Kimse bize bu konuda nasihat vermeye kalkmasın. Demokrasi nutukları atmasın. Bunlar terörden medet umanların son çırpınışlarıdır. Son olaylar, özellikle kırsalda büyük zaiyatlar veren terör örgütünün artık kontrolsüz eylemleri olarak tezahür etmektedir. Birçok yerde benzeri saldırılar, güvenlik güçlerimizin hassas ve anlık istihbaratları değerlendirilmesi ile önlenmektedir. Her türlü tedbir alınıyor, daha fazlası da alınacak."

Sadece belli bir örgütle mücadele edilmediğini ifade eden Yıldırım, "Bir yerden emir almış gibi, birbiriyle ilgisi olmayan terör grupları aynı anda saldırıya geçmiş durumdalar. Hepsinin hedefi de Türkiye'nin birliği, kardeşliği ve istikrarıdır." diye konuştu.

- "15 Temmuz'da İTÜ'nün iki gazisi var"

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da yaşananların da doğrudan Türkiye'yi hedef aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Milletimiz orada bir destan yazdı ve bu saldırıyı yapanları, yapacaklarına bin pişman hale getirdi. 15 Temmuz darbe girişimine 'dur' diyen 241 şehidimiz arasında 7 pırıl pırıl geleceği olan üniversite öğrencimiz de vardı. Ömer Can Açıkköz, Fatih Kalu, Mustafa Avcı, Mehmet Ali Kılıç, Burak Cantürk, Mustafa Dirkeli ve Muhammet Yalçın. Onlar 15 Temmuz alçak darbe girişimini canları pahasına ödeyen ve şahadet şerbetini içen gençlerimizdir. 241 şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. O gece İTÜ şehit vermedi ama iki gazimiz var. İnşaat Fakültesi öğrencisi Seyit Mesut Çiçek ve Elektrik Elektronik Fakültesi öğrencisi Muhammet Cihat Akkaya. O gece herkesten önce korkusuzca meydanlara çıkan bütün gençlerimize milletim adına, ülkem adına şükranlarımı sunuyorum."

Bu milletin canları pahasına Türkiye'ye sahip çıkan gençleri, şehitleri, gazileri unutmayacağını belirten Yıldırım, onların ömür boyu yad edileceğini kaydetti.

Onların milletin gelecek nesillerine de çok güzel örnek olduklarına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletin istiklali ve istikbali uğrunda her türlü mücadeleyi vermeye ne kadar kararlı olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. Bu bayrak yere düşmedi, bu millete hiç kimse diz çöktüremedi. Bundan sonra da karşımıza çıkan bütün engelleri bir bir aşmaya devam edeceğiz. Millet olarak verdiğimiz mücadele, demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır. Sizler böyle yüce bir milletin geleceği olduğunu asla unutmayın. Birinci görevinizin bu ülkenin birlik ve dirliği olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Sizleri en iyi bilgi ve donanıma sahip olarak yetiştirmek hükümet olarak, devlet olarak en öncelikli görevimizdir. Çünkü siz Türkiye'nin her geçen gün büyüyen hedeflerini hayata geçireceksiniz. Sizler Türkiye'nin geleceğisiniz."

- "Eğitim bütçesini 10 kat artırdık"

Eğitim noktasında asla ve asla hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını, eğitim bütçesini 10 kat artırdıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Eğitim söz konusu olunca tasarrufu bir kenara bıraktık. Tasarruf yapılır, ama geleceğe hazırladığınız yavrularınıza, gençlerinize cimri davranamazsınız. Onların her türlü bilgiyle, her türlü imkanla donanması için elimizden gelen her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bizim üniversite sıralarında olduğumuz dönemde, bunun öncesinde ve sonrasında biz hep 'Eğitime 'bütçe sloganıyla hareket ettik. Ne yazık ki ülkemiz geçmiş dönemde krizlerden krizlere sürüklendi ve bir türlü bu imkanlar eğitime hasredilemedi."

Başbakan Yıldırım, 2002'de göreve başladıklarında hemen kolları sıvadıklarını, eğitime yeni imkanlar sağlamak için adımlar attıklarını vurgulayarak, hem eğitimin fiziki alt yapısını hem müfredatla ilgili konuları sürekli geliştirdiklerini dile getirdi.

Eğitimin "yaşayan bir şey" olarak niteleyen Yıldırım, konuşmasında şunları aktardı:

"Sürekli dünyadaki gelişmelere göre kendinizi yenileyeceksiniz. Öğrencilerin beklentilerini sağlayacaksınız. Artık bilişim alt yapısıyla eğitim sınıflarda değil, dünyanın her köşesinde milyarlarca sayfa kitaplara bir tuşla öğrencilerimiz ulaşabiliyorlar. Bugün ortaöğretimde akıllı tahtalardan tutun, tabletlerden uzaktan eğitime varıncaya kadar çok büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni bir hedefimiz var, orta vadeli plan kapsamında 2019'a kadar Türkiye'nin her tarafında tek tedrisata geçeceğiz. Yani sabahçı öğlenci kalkacak. Bütün gün eğitim olacak. Onun için eksiğimiz var, derslik eksiğimiz var, ama bu 3 yıl içerisinde büyükşehirlerden başlamak üzere büyük bir seferberlikle bu eksikliklerimizi gidereceğiz."

- "Yabancı dili sorun olmaktan çıkaracağız"

Yabancı dili Türkiye'de sorun olmaktan çıkaracaklarını belirten Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Yıllardan beri yabancı dilin önemini anlatırız, anlatırız ama bir türlü ne ilkokul, ne ortaokul, ne lise, ne de üniversite bir türlü yabancı dil öğretemeyiz. Ben ortaokulda Fransızca okudum, lisede, üniversitede Fransızca okudum. Mezun oldum ortada bir şey yok. Dışarı çıktığımız zaman bir mühendis olarak lisan bilmemenin ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu, iş hayatıma başladığımda öğrendim. Ve yıllar sonra lisan öğrenme ihtiyacı duydum, bunun için büyük fedakarlıklara katlanarak lisan öğrendik, yurt dışına gittik, orada master yaptık. Orada İsmet Bey ile de beraberdik. Dünya Denizcilik Üniversitesinde. Doğrusu öğrencilerimize en büyük tavsiyem; lisan işini üniversite bitmeden halledin. Mutlaka halledin."

Başbakan Binali Yıldırım, yabancı dilin öneminin altını çizerek, sadece mesleki donanımın yetmeyeceğini, dünyayı okuyabilmek için mutlaka dile ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yıldırım, "Bir lisan bir insan" tabirini hatırlatarak, sözlerini şöyle devam etti:

"Bunun için en az bir yabancı dili mutlaka hem yazma hem okuma hem anlama bakımından öğrenmeniz gerekiyor. Biz artık bunu şansa bırakmayalım diyoruz. Bir karar aldık, yine orta öğretimde ilk 4'ten sonra ikinci dördün başında yani 5'inci sınıfta bir yıl boyunca yabancı dil eğitimini mecbur yapacağız. Böylece artık ortaöğretim, ortaokul, lise çağlarında bu yabancı dil öğrenme işi aradan çıkmış olacak. Çünkü o yaşlarda öğrenmek daha kolay. 40'ına geldikten sonra bizim gibi lisan öğrenmeye başlarsanız, 16'sında bir saatte beş kelime öğreniyorsanız, işte 40'ında iki kelimeyi zor öğreniyorsunuz. Bunu da dikkate alarak mutlaka bu işin başında hallolmasını önemsiyoruz. Bunun çalışmalarını da yapacağız."

(Sürecek)

Başbakan Yıldırım'a "Altın Arı Ödülü"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :