Başbakan Yıldırım Rize'de

Başbakan Yıldırım Rize'de

Başbakan Yıldırım: (3)- "Anayasa milletin üzerinde değildir. En üstün irade millet iradesidir. Şunu bir de CHP'ye anlatabilsek her şey düzelecek. Her şeyi söylüyor da millet iradesine gelince nutku tutuluyor. Ya sen bırak FETÖ'cülerin avukatlığını yapacağ

RİZE (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Anayasa milletin üzerinde değildir. En üstün irade millet iradesidir. Şunu bir de CHP'ye anlatabilsek her şey düzelecek. Her şeyi söylüyor da millet iradesine gelince nutku tutuluyor. Ya sen bırak FETÖ'cülerin avukatlığını yapacağına, milletin ne dediğine bak be kardeşim. Onlar yapacaklarını yaptılar, karşılığını da mahkemelerde görüyorlar. Sana ne." dedi.

Başbakan Yıldırım, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Suriye ve Irak'ta son 5-6 yıldan beri büyük bir istikrarsızlık, büyük bir iç savaş yaşandığını belirten Yıldırım, bu iç savaşın en ağır bedelini orada yaşayan masum insanların ödediğini vurguladı.

Suriye'de bugüne kadar 600 bine yakın masum insanın hayatını kaybettiğini, en az 9 milyon insanın da ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin, Suriye ve Irak'tan gelen 3 milyon sığınmacıyı misafir ettiğine dikkati çekti.

Yıldırım, "Onlar bizim kardeşimiz. Ekmeğimizi paylaşıyoruz, ekmeğimizi bölüyoruz, birlikte yiyoruz. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz." dedi.

"Ana muhalefet partisinin bir süreden beri Yenikapı ruhunu terk etmiş gibi gözüktüğünü" ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Varsa da yoksa AK Parti, AK Parti'nin işleri. AK Parti ne yapıyor kardeşim, AK Parti'nin, hükümetin yaptığı belli. Hükümetin yaptığı iş orada işte. Ovit Dağı'na tünel yapıyor. Boğazın altında araçlar için tünel yapıyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor, Osmangazi Köprüsü'nü yapıyor, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapıyor. Zigana'ya Ovit'ten daha uzun tünel yapıyor. Hopa Tüneli'ni yapıyor, Kırık'ta tünel yapıyor. Ilgaz'da tünel yapıyor. Türkiye'nin her tarafında 600 kilometreden fazla devam eden tünel işi var. Hızlı trenler yapıyor, havayolunu halkın yolu yapıyor. Rize'ye denizin ortasına havalimanı yapıyor. Ya bizim size laf yetiştirecek vaktimiz yok ki kardeşim."

Yıldırım, herkesin bir uzmanlık alanı olduğunu, CHP'nin iktidara gelemediği için konuşmada uzman olduğunu ifade ederek, "Biz de çalışmada uzmanız. Biz çalışa çalışa millete hizmet ediyoruz, onlar da konuşa konuşa milletin kafasını yoruyorlar. Aramızdaki fark bu. Az laf, çok iş. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacaksınız arkadaş. Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesin başımız, gözümüz üstünde yeri var. Çünkü bizim için siyaset hizmettir. Hizmete vesile olmazsa arkasında vatandaşın mutluluğu, vatandaşın sevinci, güveni olmazsa o hizmet varsın olmasın. Ne diyoruz, 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.' 600 sene ecdat bunu söylemiş. Boşuna söylememiş. Üç kıtada değişik dinlerden, değişik kültürlerden insanı kardeş yapmış. Herkes beraber, barış içinde yaşamış." diye konuştu.

- "Başardıklarımızla asla yetinmeyeceğiz"

Türkiye'nin yarınının bugünden daha güzel olacağını söyleyen Yıldırım, "Ne terör ne uluslararası tezgahlar Türkiye'nin önünü asla kesemeyecek. Biz ilk günden itibaren siyasi ve ekonomik istikrarı gözümüz gibi korumayı, temel önceliğimiz olarak gördük, görmeye devam edeceğiz. Başardıklarımızla asla yetinmeyeceğiz. Geldiğimiz noktada rehavete kapılmayacağız. Hep daha iyisini gerçekleştirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimse boş hayal görmesin. Bugüne kadar ne yaptığımızı görmek istiyorlarsa her şey ortada. Hangi tabloya bakmak istiyorlarsa baksınlar, onların hayal edemediklerini, hayallerinin erişemediği her şeyi gerçeğe dönüştürdük. Bizim derdimiz, sadece Türkiye'nin bugünü değil, aynı zamanda geleceğidir, gençleridir. Geleceğimiz gençlerimizdir. Gençlerimiz için daha çok çalışacağız. Bizim derdimiz, bölüşerek büyütmek, paylaşarak çoğaltmak. Türkiye'nin, 79 milyon insanın yüzü gülerse biz, o zaman görevimizi yapmış sayacağız. 2023'te inşallah ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, dünyanın parmakla sayılan ülkeleri arasına sokmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Bugün ardı ardına gerçekleştirdiğimiz dev yatırımlar, o günlerin işaret fişeğidir. Dev projeler hız kesmeden devam edecek."

- "Verdiğimiz destekler 2017 yılı boyunca da devam edecek"

Asgari ücretin yılbaşından itibaren bin 300 lira olması dolayısıyla işverenlere prim ve vergi konusunda destek verdiklerini dile getiren Yıldırım, "Bir yıllığına verilmişti o destek. Hani yüklerini hafifletelim diye işverenlerin. Şimdi buradan, Rize'den bütün Türkiye'ye ilan ediyorum. Bu verdiğimiz destekler 2017 yılı boyunca da devam edecek. Vatandaş 15 Temmuz'da bizim yanımızdaydı, biz de vatandaşın yanında olacağız. Bu, 7,5 milyar tutuyor. Helal olsun. 15 Temmuz başarılı olsaydı, bunları konuşabilecek miydik? Onun için milletten gelen millete gidecek. Bizim işimiz, milletin derleyip topladığını adil bir şekilde, ülkenin ihtiyacı olan yerlere tahsis etmektir, sizin emanetinize hıyanetlik yapmamak, sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.

- "En büyük gücü veren millettir"

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sıkıntıları yaşamamak için üstündeki bütün ağırlıklardan kurtulması gerektiğini belirten Yıldırım, milletin siyasi partilerden en büyük beklentisinin, artık gerekli adımların atılması ve sistemdeki arızaların giderilmesi olduğuna işaret etti.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hatırlayın, Cumhurbaşkanımız yine Rize'de, sahilde bir toplantıda, 'cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle beraber yeni bir durum ortaya çıktığını, fiili durumun, mevcut anayasayla uyuşmadığını' ifade etmiş ve bunun mutlaka düzeltilmesi gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine kıyameti kopardılar. Vaveyla, 'Vay, işte ne demek anayasaya uymuyor. Fiili durum var, ikrar ediyor.' Kardeşim, siz değil misiniz cumhurbaşkanını seçtirmeyen, 2007'de icat çıkaran. 367 icadını yapan siz değil misiniz? Onun için biz de gittik, vatandaşa dedik ki 'Bize cumhurbaşkanı seçtirmediler. Size geldik, çare sizsiniz.' 'Çare millet' dedik, referandum yaptık ve milletin cumhurbaşkanı seçmesi kuralı geldi. Hal böyle olunca cumhurbaşkanı artık siyasi sorumluluğa sahip bütün yaptığı işlerden dolayı en azından vatandaşa karşı sorumluluğu var. Süre bitiminde ne diyecek vatandaşa, ne mazereti olacak? 'İşte anayasa öyleydi, böyleydi.' En büyük gücü veren millettir, anayasayı da millet yapar."

- "Vekillerin halledemediği işi, asıllar halleder"

Anayasanın milletin üzerinde olmadığını, en üstün iradenin, millet iradesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şunu bir de CHP'ye anlatabilsek her şey düzelecek. Her şeyi söylüyor da millet iradesine gelince nutku tutuluyor. Ya sen bırak FETÖ'cülerin avukatlığını yapacağına, milletin ne dediğine bak be kardeşim. Onlar yapacaklarını yaptılar, karşılığını da mahkemelerde görüyorlar. Sana ne. İnşallah bu işi de halledeceğiz. Bu anayasada gerekli değişiklikleri yapmak için teklifimizi kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Yüce Meclis'in takdirine sunacağız. Meclisimiz tabii gerekli görüşmeleri yapacak, oradan da sizin önünüze getireceğiz. Siz de her zaman olduğu gibi bu işi halledeceksiniz.

Vekillerin halledemediği işi, asıllar halleder, millet halleder. Biz diyoruz ki partilere, 'Yeter ki kardeşim, biz vekiller olarak bu sorunu milletin önüne götürelim.' Hiç değilse bunun için gelin, görevinizi yapın. Meclis'te bu değişikliğe katkı sağlayın. Başka bir şey istemiyoruz. Son kararı millet verecek. Biz millet adına nasıl karar verelim. Milletin verdiği kararın da başımızın, gözümüzün üstünde yeri var. İnşallah Türkiye'nin gündemini meşgul eden bu meseleyi de kısa sürede gündemden çıkaracağız."

(Sürecek)

Başbakan Yıldırım Rize'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :