Başbakan Yıldırım Moldova'ya gitti

Başbakan Yıldırım Moldova'ya gitti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "ANA" ile saat 09.30'da Moldova'nın başkenti Kişinev'e hareket etti.Başbakan Yıldırım'ı, Esenboğa...

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "ANA" ile saat 09.30'da Moldova'nın başkenti Kişinev'e hareket etti.

Başbakan Yıldırım'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Ankara Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile diğer yetkililer uğurladı.

Yıldırım'ın beraberinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ile Fatih Şahin de Moldova'ya gitti.

Başbakan Yıldırım, Başbakan Pavel Filip'in davetlisi olarak Moldova'da iki gün resmi temaslarda bulunacak.

Başbakan Yıldırım, ziyaretinin Kişinev ayağında, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Başbakan Pavel Filip, Parlamento Başkanı Andrian Candu ile görüşecek. Yıldırım, Moldovalı mevkidaşıyla beraber Türk ve Moldova iş çevrelerinin bir araya geleceği Türkiye-Moldova İş Forumu'na katılacak.

Moldova ile Türkiye arasında dostluk köprüsü teşkil eden Gökoğuz soydaşlarının yaşadığı Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'ni ziyaret edecek Yıldırım, 4'üncü Dünya Gökoğuz Kongresi'nde de konuşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :