Başbakan Yıldırım Moldova'da

Başbakan Yıldırım Moldova'da

Yıldırım:"Moldova ile Türkiye her zaman, iyi günde de zor günde de beraber olmuştur, bundan sonra da beraber olacaktır. Bu ziyareti çok önemsiyoruz"- Moldova Başbakanı Filip:"Türkiye Cumhuriyeti bizim dostumuzdur ve dostlar birbirini zor zamanlarda tanır.

KİŞİNEV (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Moldova ile Türkiye her zaman, iyi günde de zor günde de beraber olmuştur, bundan sonra da beraber olacaktır. Bu ziyareti çok önemsiyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım ile Moldova Başbakanı Pavel Filip'in 1 saat süren baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, gösterilen misafirperverlik için Filip'e teşekkür etti.

Moldova'da 2 hafta önce yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Afetten dolayı üzüntünüzü paylaşıyoruz. Dayanışma ve desteğin gereğini yerine getirmeye gayret ediyoruz. En büyük teselli, can kaybı olmaması. Maddi kayıplar bir şekilde telafi edilir. Moldova ile Türkiye her zaman, iyi günde de zor günde de beraber olmuştur, bundan sonra da beraber olacaktır. Bu ziyareti çok önemsiyoruz. Birincisi bu diplomatik ilişkilerimizin 25'inci yılı. İkincisi, başbakan düzeyinde gerçekleştirilen düzeyde olması ziyarete daha da başka bir önem katıyor. Moldova Türkiye ortak sınırı olmamasına rağmen iki dost ülke."

- "Moldova Türkiye'nin dostudur"

Moldova Başbakanı Pavel Filip ise Moldova ile Türkiye'nin diplomatik ilişkilerin tesisinin 25'inci yılında olduğunu hatırlatarak, iki ülke ilişkilerinin bugün gelinen noktada hem siyasi hem de ekonomik anlamda mükemmel bir durumda olduğunu kaydetti.

Türkiye'den yapılan bu ziyaretin çok önemli bir faaliyet olduğunu vurgulayan Filip, Türkiye ve Moldova Cumhuriyetleri arasında Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturulmasına dair ortak deklarasyonun, güvenlik konusunda önemli olduğunu belirtti.

İş konseyi toplantısı ile zaten güzel olan ilişkilerin daha da ileriye gideceğini ifade eden Pavel Filip, "Temin ederim ki biz her zaman açık olacağız. Moldova, Türkiye'nin dostudur. Moldova Cumhuriyeti aynı şekilde dostlarına minnettarlığını göstermesini bilen bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti bizim dostumuzdur ve dostlar birbirini zor zamanlarda tanır. Doğal afet sonrasında Türkiye'den 100 bin avro maddi destek geldi. Bunun için gerçekten minnettarız." ifadelerini kullandı.

Heyetler arası görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehdi Eker ve Fatih Şahin, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Kerim Uras katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :