Başbakan Yıldırım İzmir'de

Başbakan Yıldırım İzmir'de

Yıldırım, DEÜ akademik yılı açılış törenine katıldı: (2)- "(Düdüğü çalalım ve ihtilali yapalım.) Hesap bu. Çıktılar meydana. Fakat bir şeyi unuttular, halkı unuttular halkı... Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır."-"Millet bi

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "(Düdüğü çalalım ve ihtilali yapalım.) Hesap bu. Çıktılar meydana. Fakat bir şeyi unuttular, halkı unuttular halkı... Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır." dedi.

Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) Akademik Yılı açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın zorluğuna dikkati çekerek, bu coğrafyanın sadece bugün değil tarih boyunca da hep hareketli olduğuna değindi.

Bu coğrafyanın her zaman medeniyetlerin, kültürlerin geçiş bölgesi olageldiğini dile getiren Yıldırım, buranın doğudan batıya doğru ipek yolları, baharat yolları, kral yolları denilen önemli yolların geçtiği bir merkez olduğunu anlattı. Yıldırım, batıda zenginliklerin oluşmasının ardından belirtilen yollardan bu sefer göçlerin başladığını ifade ederek, bu coğrafyanın zaman zaman buluşmanın, zaman zaman da çatışmanın merkezinde bir yol olmaya devam ettiğini anlattı.

Yıldırım, bu durumun dün olduğu gibi bugün de sürdüğünü, gelecekte de böyle olmaya devam edeceğine dikkati çekerek, "Sadece depremleriyle, fay kırıklıklarıyla değil, aynı zamanda sosyolojik ve kültürel farklılıkların da buluştuğu bir coğrafyadan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu coğrafyada hayatta kalamamız için çok güçlü olmamız lazım. Nasıl çok güçlü olcağız? Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız." dedi.

- "Farkılılıklarımız elbette zenginliğimiz"

Farklılıkların elbette olacağına değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kimimizin gözü kara. Kimimiz esmer tenliyiz, kimimiz beyaz tenliyiz. Kimimizin saçı beyaz, kimininki kara. Farkılılıklarımız elbette zenginliğimiz. Ama farklı olmayan bir şeyimiz var; hepimizin gözünden akan damlaların rengi hep aynı. Onun için acılarımız ortak. Acılarımızı azaltacağız. Sevinçlerimizi, başarılarımızı çoğaltacağız. Bunun yolu empatiden geçiyor. Birbirimiz hakkında olumlu düşüneceğiz. Seveceğiz, karşılıksız birbirimizi seveceğiz. Bayrağımız, vatanımız bizi birleştiren en büyük değerimiz olacak. Millet olma şuurumuz bizi birleştiren en büyük değirimiz olacak. Atalarımızın, Gazi Mustafa Kemal’in ve arkadaşlarının bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, bizim en büyük birleştirici özelliğimiz olacak."

-"Sinsice 40 yıl çalıştı, bekledi ve bir gün ansızın çıktı"

Yıldırım, bugün Türkiye'yi, çeşitli şekillerde zayıf düşürmeye çalışan, bölmeye çalışan, baş ağrıtan meselelerinin bulunduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz 80’li yıllardan beri mücadele ettiğimiz bir bölücü terör örgütü var. Onlar erken zamanda silahı eline aldılar. Meydana çıktılar, bu ülkenin enerjisini tüketiyorlar. Ama FETÖ terör örgütü birikimini yaptı, yaptı, yaptı, sinsice kendini gizleyerek 40 yıl çalıştı, bekledi ve bir gün ansızın çıktı.

Şimdi bize diyorlar ki sevgili gençler, 'siz bunlarla ilgili önlem niye almadınız?' Güzel bir soru. Bir terör örgütüne karşı önlem nasıl alınır? Eğer silah çekerse, insan öldürürse, huzursuzluk çıkarırsa, toplumu rahatsız ederse, yani adını koyarsa terör örgütü, önlem alırsınız. Peki ben soruyorum; bir en üst düzey komutan. Yanında taşıdığı 20 yıllık özel kalemi. Adeta nefes almasını, vermesini bile hisseden, her tarafında, evinde, yanında olan, ofisinde yanında olan, karargahta, teftişte yanında olan adam bir gün ‘komutanım buraya kadar, sizi tutukluyoruz’ derse ne yaparsınız? Bakın, nasıl bir örgütten bahsettiğimi lütfen anlayın. Kapalı, saydam olmayan, ilişkileri net olmayan bir örgütten bahsediyoruz. Amaç uğruna her şeyi mübah sayan ve bütün kutsal değerleri birer birer yerle bir eden, alçak bir örgütten bahsediyoruz. Zaman zaman sizinle omuz omuz namaz kılar, başka yerde başkalarıyla farklı bir kılığa girer. Bunun insanlıkla hiç alakası yok. Kimse kusura bakmasın. Bu örgüt, bölücü terör örgütü."

Yıldırım, Türkiye'nin başını ağrıtan bütün şer odaklarıyla var güçleriyle mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirerek, "Ama biliyoruz ki bunların aklı kendi akılları değil. Bir başka akıl var. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat ve Karagöz gibi bunları oynatıyor." dedi.

Bölücü terör örgütü FETÖ'nün, 15 Temmuz’dan önce bir araya gelerek darbeyi planladığını, görev bölümü yaptıklarını ve darbenin başarıyla sonuçlanacağı konusunda zerre kadar tereddütlerinin olmadığını anlatan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü kaleyi içerden fethettiklerini düşünüyorlardı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Her şeyi hesap ettiler. Hava üsleri ellerinde, zırhlı birlikler ellerinde, özel kuvvetler ellerinde, polis içerisinde hatırı sayılır mensupları var, yargıda oldukça mesafe almışlar, bürokraside, iş hayatında, sivil toplum, STK’larda her alanda müthiş bir yol aldıklarını düşünüyorlar. Daha ne kaldı? 'Düdüğü çalalım ve ihtilali yapalım.' Hesap bu. Çıktılar meydana. Fakat bir şeyi unuttular, halkı unuttular halkı... Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır. Ve millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Onun için bu aziz milletle her zaman gurur duyacağız. Bir kez daha böyle bir milletin bir evladı olmaktan dolayı bahtiyarım, gururluyum.

Hiçkimse milletimden asla mahcubiyet duymasın. Böyle bir millet tarihte yok, dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Tankın önüne yatan, helikopterden gelen mermelere göğsünü açan, ölümle dalga geçen, bayrak için, vatan için gözünü kırpmayan o 241 kahramanımıza, şehidimize ve vatan savunmasında hayatını veren genç fidanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Onlar bu ülkenin tapu senetleridir, teminatıdır. Bu topraklarda yaşıyorsak, şehitlerimize gazilerimize minnettarlık duymamız lazım. Onlar sayesinde bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz."

(Sürecek)


Başbakan Yıldırım İzmir'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :