Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da kanaat önderleriyle buluştu

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da kanaat önderleriyle buluştu

Yıldırım: (2)- "Azez'den Cerablus'a kadar bugün 91 kilometre sınır tamamıyla emniyete alındı. Bütün terör örgütleri püskürtüldü gitti. İstiyorlar ki Türkiye'nin sesi çıkmasın, orada herkes at oynatsın, Türkiye de bedel ödesin"- "Bizim oradaki işimiz DEAŞ,

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Azez'den Cerablus'a kadar bugün 91 kilometre sınır tamamıyla emniyete alındı. Bütün terör örgütleri püskürtüldü gitti. İstiyorlar ki Türkiye'nin sesi çıkmasın, orada herkes at oynatsın, Türkiye de bedel ödesin." dedi.

Yıldırım, Diyarbakır'daki bir otelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Darbe girişimiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bütün foyasının ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, örgütün bütün planlarının çöktüğünü, örgütü birer birer her yerden ayıkladıklarını söyledi.

Darbe girişiminin ardından bir şeyi daha gördüklerini ifade eden Yıldırım, "FETÖ terör örgütü ile bölücü terör örgütü aynı kanaldan besleniyor, beraber çalışıyorlar. Biri görev alıyor, diğerine veriyor. Diğeri bırakıyor, öbürü alıyor. 15 Temmuz öncesi buradaki terörle mücadele operasyonlarında neden mesafe alamadığımızı bugün daha iyi görüyoruz. Hainlik sadece tankları, uçakları, helikopterleri meydanlara indirmekle, halkın üzerine bomba atmakla olmadı. 'Terörle mücadele yapıyoruz' diye hainlik de yaptılar bunlar. Şu anda terörle mücadelede daha önce hiçbir şekilde olmadığı kadar kararlıyız." diye konuştu.

- "30 yıldır girilemeyen Çukurca'daki inlerine girdik"

Yıldırım, artık ne yapacaklarını daha iyi bildiklerini, yol haritalarının belli olduğunu, terör örgütünün saldırmasını beklemeyeceklerini, gittikleri yere kadar ensesinde olacaklarını, teröristleri inlerinde etkisiz hale getireceklerini belirtti.

"30 yıldır girilemeyen Çukurca'daki inlerine girdik. İnlerini dağıttık. Şehitlerimiz var, yüreğimiz, canımız yanıyor ama vatanı korumanın, milleti bir ve beraber tutmanın bir bedeli var." diyen Yıldırım, asla teröre boyun eğmeyeceklerini, teröre boyun eğildiği takdirde millet olunamayacağını dile getirdi.

Bölgede çok büyük oyunların oynandığını, bölgeyi istikrarsızlaştırmak, Türkiye'nin dizlerinin bağını çözmek ve bölgedeki planlarını gerçekleştirmek isteyenlerin olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Suriye'de, Irak'ta yapılan bu. 'Suriye'de Türk askerinin ne işi var?' diyor. Kardeşim sen 6 bin kilometreden, 3 bin kilometreden geliyorsun oralarda istediğin faaliyeti yapıyorsun ona bir şey diyen olmayacak. 911 kilometre hududum var benim, Suriye'de ne işim var? Oradan sürekli roketler, bombalar atılacak, benim vatandaşım hayatını kaybedecek, Antep'e gelecek, düğünde canlı bomba patlatacak, 54 vatandaşımızı şehit edecek, 29 çocuk, 11 yaş altında. Benim orada ne işim var? Bizim orada işimiz var. Bizim oradaki işimiz DEAŞ, PYD, YPG, PKK terör unsurlarını temizlemek. Türkiye'ye gelip canımızı yakmasını önlemek. Sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini teminat altına almak. Bu bizim en meşru hakkımızdır. Azez'den Cerablus'a kadar bugün 91 kilometre sınır tamamıyla emniyete alındı. Bütün terör örgütleri püskürtüldü gitti. İstiyorlar ki Türkiye'nin sesi çıkmasın, orada herkes at oynatsın, Türkiye de bedel ödesin. Sizin yaptıklarınızın bedelini biz ödemeye mecbur muyuz kardeşim? Orada iç savaşa göz yumuyorsunuz, oradan kaçan milyonlar Türkiye'ye geliyor.

Türkiye'nin sırtını sıvazlıyorsunuz, 'Aferin, ne güzel yapıyorsunuz' diyorsunuz. Sizin aferininize ihtiyacımız yok. Biz asil bir milletiz. Bizim için darda, zorda kalan herkes başımızın üstündedir. Nam olsun, şan olsun diye yapmıyoruz. Bizim inancımız, geleneğimiz ve geçmişimiz bunu diyor onun için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

- "Bu alçaklara millet dersini verecek"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz sürecinin 79 milyonun kardeşlik duygusunu tahkim ettiğine, Yenikapı ruhunu ortaya koyduğuna, bütün maskeleri düşürdüğüne, devletin içine yuvalanan, milletin arasına sızan bütün hainlerin iyot gibi ortaya çıkmasına vesile olduğuna dikkati çekti.

Terör örgütü mensuplarının ve destekçilerinin maskelerinin düştüğünü, kanlı yüzlerinin ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, "Bundan böyle FETÖ, dinimizi kullanarak vatandaşımızın duygularını sömürerek faaliyetlerini yapamayacak. Terör işbirliği kuran başka örgütleri de böylece bildik. Darbeden önce PKK ve FETÖ bir araya geliyor, plan yapıyorlar, dayanışma içine giriyorlar. 15 Temmuz'dan sonra işler kötü gidince FETÖ tekrar randevu istiyor, tekrar bir araya geliyorlar. Bu sefer onlar bölücü terör örgütünden başka taleplerde bulunuyorlar. O talepler de 'Efendim bu işi halledemedik, bari Cumhurbaşkanına, Başbakana suikast yapın da maliyeti, parası neyse biz verelim'. Alçaklığın bu kadarını da görmedi bu millet ama bunların hepsinin hesabı tek tek görülecek. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. Yolları mayınlayan, insanların üzerine bomba atan, bu milletin fidan gibi yavrularını toprağa düşüren bu alçaklara bu millet dersini verecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, hedeflerinin terörü Türkiye'nin gündeminden düşürmek olduğunu, bunu yapamadıkları takdirde yatırım planları, fabrikalar ve yeni iş alanlarının hayal olacağını, gecikeceğini aktardı.

En büyük varlığın yaşam olduğunu, insan hayatının tehlikede olduğu yerde ticaret, iş ve geleceğin konuşulamayacağını dile getiren Yıldırım, "Devlet ve hükümet olarak birinci görevimiz Türkiye'nin her karış toprağında vatandaşlarımızın rahatça seyahat etmelerini sağlamak, can korkusu yaşamadan bunu temin etmek. Amacımız terör örgütlerini, sivillere, askere, polise korucuya zarar verecek durumdan tamamen çıkarmak. Bütün bunlar sağlanınca operasyonlar duracak. Aksi halde operasyonlar artarak devam edecek." diye konuştu.

- "Sur eskisinden daha güzel hale gelecek"

Başbakan Yıldırım, Halep'te büyük bir insanlık dramının yaşandığını, insanların her türlü şeyden yoksun, iki ateş altında feryat ettiğini, feryatlarını duyanın olmadığını vurguladı.

Halep'tekilerin adeta bir kapana sıkıştığını ifade eden Yıldırım, "İnşallah kısa sürede yapılan temaslarla buradaki insanlık dramını da sona erdirmek için Türkiye olarak aktif bir gayret içindeyiz. Sur'un halini gördüm. Altı mahallesinin nasıl yerle bir olduğunu gördük. Şimdi Sur ile ilgili adımları atıyoruz. Bugün itibarıyla Sur'da resmen çalışmayı başlattık. Bütün dükkanlar yenilecek, tarihi eseler elden geçecek. Böylece Sur eskisinden daha güzel hale gelecek. Sur, Diyarbakır'ın en büyük kültür hazinesidir. Bu hazineyi yaşatmak, geleceğe taşımak hükümetimizin en büyük önceliğidir, boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da kanaat önderleriyle buluştu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :