Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

Yılmaz, TOBB tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan okulun açılışını yaptı- "Çocuklarımızı sadece ezberci bir sisteme tabi tutmamalıyız. Çocuklarımız çok boyutlu bir şekilde yetişmeli, edebiyattan, sanattan, kültürden anlayan, spor yapan sağlıklı bi

BİNGÖL (AA) - Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Çocuklarımızı sadece ezberci bir sisteme tabi tutmamalıyız. Çocuklarımız çok boyutlu bir şekilde yetişmeli, edebiyattan, sanattan, kültürden anlayan, spor yapan sağlıklı bir nesil olarak yetiştirmemiz gerekir" dedi.

 

Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Karşıyaka Mahallesi'ne yaptırılan 24 derslikli TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu'nun açılışındaki konuşmasında, hayırlı bir hizmetin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Çocuklarımızı sadece ezberci bir sisteme tabi tutmamalıyız. Çocuklarımıza mutlaka kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yaptırmalıyız. Çocuklarımız çok boyutlu bir şekilde yetişmeli, edebiyattan, sanattan, kültürden anlayan, spor yapan sağlıklı bir nesil olarak yetiştirmemiz gerekir" diyen Yılmaz, yeni hazırladıkları GENÇDES programıyla gençlerin destekleneceğini ifade etti.

GENÇDES programı ile kitap yazan, film yapan, sanatsal bir çalışma yapan gençlere destek verileceğini vurgulayan Yılmaz, "Diğer taraftan yine şöyle bir hedef koyduk, orta öğretimden mezun olan her gencimiz en az bir müzik enstrümanı çalabilmeli ve en az bir spor dalında lisans düzeyinde bir belgeye sahip olmalı. Bunları yaptığımız zaman çok daha zengin bir hayatımız olacak" ifadelerini kullandı.

- "Kamu ve özel sektörün mutlaka birlikte çalışması lazım"

Eğitim faaliyetlerini sadece devletin imkanlarıyla başarmanın imkansızlığına değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet olarak geldiğimiz günden beri bütçemizde birinci önceliği eğitime veriyoruz. Buna rağmen yetiştirmemiz mümkün değil. Özel sektör ve sivil toplumla her alanda olduğu gibi eğitim alanında daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var. Bu yatırımların dışında müfredatın geliştirilmesinde, staj imkanlarının sağlanmasında, mesleki eğitimde kamu ve özel sektörün mutlaka birlikte çalışması lazım."

- "Böyle bir özel sektöre sahip olduğumuz için iftihar ediyoruz"

Açılışı yapılan okulun kamu ile özel sektörün en güzel örneği olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin birçok yerinde böyle hayırlı hizmetler yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yönetim kuruluna teşekkür etti. Başbakan Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Özel sektörün bu yatırımları yapıyor oluşu ülkemizin geleceği açısından hepimize güven veriyor. Türkiye'nin özel sektörü çok daha uzun vadeli bakıyor işlere. Bu ülkemiz açısından son derece sevindirici. Böyle bir özel sektöre sahip olduğumuz için iftihar ediyoruz. Bu okulda okuyan ve yetişen her çocuk, onların sevap hanesine katkıda bulunacaktır. İnsan odaklı, kamu ile özel sektör arasında çok güzel bir işbirliği modeli olan esere katkısı olan herkese canı yürekten teşekkür ediyorum."

İsminin bir eğitim kurumuna verilmesinden onur duyduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ben doğrusu ismimin böyle fazla yatırımlarda olmasını arzu eden bir insan değilim ama özel sektörün yaptığı bir eğitim kurumu olunca ismimin konması beni de çok mutlu etti. İnşallah bu isme layık olarak hayatımızı tamamlarız" diye konuştu.

- "Hayat hikayesi teşvik etti"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da 2003 depreminin ardından TOBB'un Bingöl'de 480 deprem konutu inşa ettiğini hatırlattı.

Hisarcıklıoğlu, okula neden Cevdet Yılmaz adını verdiklerini ise şöyle açıkladı:

"Artık Bingöl’ün tenha ovalarına yatırım geliyor, yatırımcı geliyor, Bingöl’ün kayalık dağlarında kayak yapılıyor. Bingöl’ün deniz görmemiş çocukları denizleri aşıyor, en iyi okullarda okuyor, bu ülkenin siyasetinde ve ekonomisinde söz sahibi oluyor. Bunun en somut örneği de hemşehrimiz Başbakan Yardımcımız Yılmaz. Bu toprağın öz çocuğu, Bingöl’den çıktı, kendi emekleriyle dünyanın en iyi okullarında okudu, bürokrasi, bakanlık derken, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı oldu. Yani Bingöl’ün deniz görmemiş çocuklarına iyi eğitim verdiğiniz zaman neleri başarabildiğimizi herkese gösterdi. Bu okulun yeri o zaman Sayın Bakanımızın, o zaman ki şartlarda okuduğu ilkokulun olduğu yer. İşte bize bu okulu yapmaya teşvik eden, yönlendiren Sayın Başbakan Yardımcımızın hayat hikayesi oldu."

Daha sonra Yılmaz, Hisarcıklıoğlu, Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve diğer yetkililer, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu'nu hizmete açtı.

Yılmaz ve Hisarcikoğlu, açılışın ardından sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı