Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanacak

Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına maaş bağlanması ve benzeri adımların atılması yönünde Bakanlar Kurulu'nda karar alındığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısına değinerek, "Olayda iki intihar saldırganı olduğu aşağı yukarı son noktaya gelmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının gizlilik kararı dolayısıyla bu konu netleşmeden bununla ilgili olarak resmi açıklamayı yapmıyoruz. İki intihar bombacısı saldırıda kullanılmıştır. Fabrikasyon TNT bombaları kullandıkları, her ikisinin de yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki bombalar kullandıkları anlaşılıyor" dedi.

"Suruç'taki eylemle benzerlik gösteriyor"

Kurtulmuş, olayın oluş şekli, bombanın şekli, kullanılış şekli, tarzı ve bunların hepsinin Suruç'taki bombalama eylemleriyle bir benzerlik gösterdiğinin ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Olay anından itibaren bu olayın hakikatinin araştırılması bakımından da iki emniyet başmüfettişi görevlendirilmiş bulunuyor. Bu konuyla ilgili olarak da rakam vermek istemiyorum, çok sayıda göz altının gerçekleştiği, bu gözaltılar üzerinden hem olağan şüpheliler üzerinde, hem de olağan dışı şüpheliler ihtimali üzerinde çok titizlikle çalışıldığı, bu konuyla ilgili gerekli ve gerçekten sonuç alıcı adımların atılabilmesi için spekülasyonların yapılmaması gerektiğini bir kere daha ifade etmek isterim."

"Terörden hiç kimse siyasi bir sonuç devşirme kalkmasın"

"Terörden, terörün ortaya çıkardığı tablodan hiç kimse siyasi bir sonuç devşirmeye kalkmamalıdır" diyen Kurtulmuş,  "Buradan bir parti siyaseti, buradan 1 Kasım seçimlerine yarayacak bir siyasi söz üretmek, aslını, gerçeğini bilmediği bazı konuları açık bir töhmet ve yalan vasıtası haline dönüştürmek, hiçbir şekilde Türkiye'de barışa da kardeşliğe de hizmet etmez. Buradan bütün siyasileri, bütün partileri, sivil toplum kuruluşlarını, yazarlarımızı, entelektüellerimizi, medya kuruluşlarımızı, hepsini barış ve kardeşlik dilini kullanmaya, karşı gördüğü grupları, karşı gördüğü siyasi çevreleri töhmet altında bırakmamaya, düşmanlık sözleriyle konuşmamaya, nefret sözleriyle konuşmamaya, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı dilden uzaklaşmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı