Başbakan Yardımcısı Türkeş: AK Parti'de değilim, AK Partiliyim

Başbakan Yardımcısı Türkeş: AK Parti'de değilim, AK Partiliyim

" Ben MHP'den bugün bir şey oldu da tık tepem attı, gittim böyle bir şey yok. Türkiye'de sistem kilitlendi, bir seçim hükümetiyle sistemi çözmek üzere ben bir adım attım. Benim yaptığım yasama görevi kapsamında bir şeydi"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'den ayrılmasına ilişkin, "Ben MHP'den bugün bir şey oldu da tık tepem attı, gittim böyle bir şey yok. Türkiye'de sistem kilitlendi, bir seçim hükümetiyle sistemi çözmek üzere ben bir adım attım. Benim yaptığım yasama görevi kapsamında bir şeydi. Sonra Bahçeli ve arkadaşları öfkelendiler, onun doğal neticesi olarak bu olaylar oldu" dedi.

Balgat'taki bir restoranda basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Türkeş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

"AK Parti ile MHP'nin siyasete yaklaşımlarının" sorulduğu Türkeş, Türkiye'de, siyasette bir hakaret edenlerin bir de Türkiye için bir şeyler yapmaya çalışanların olduğunu söyledi.

Türkiye için söyleyecek sözü olanların, proje üretenlerin kimseye hakaret etmeyeceğini belirten Türkeş, çalışmanın başarıyı getirdiğini, AK Parti'nin bu başarısının da tesadüf olmadığını kaydetti.

MHP'li bazı yöneticilerce, kendisine yönelik atılan tweetleri eleştiren Türkeş, bu siyasetle bir yere varılamayacağını vurguladı.

2007'de Devlet Bahçeli'nin daveti üzerine MHP'ye döndüğünü anlatan Türkeş, "8 senedir Devlet beyle birlikte çalıştım. Yanlışları görmedim mi? Gördüm. Uyarmaya, düzeltmeye çalıştım. Esas cumhurbaşkanlığında ithal aday yarattı, ipler orada kesildi" ifadelerini kullandı.

"Devlet Bahçeli'nin siyasetini belirleme üslubunda ne etkili oluyor" sorusuna, Türkeş, "Belli zamanlarda istişareye kapanıyor. Onun haricindeki zamanlarda mesela Gezi olaylarında, düşüncelerimizi aldı. Bazı hallerde Divan işliyor ama iki yerde gördüm işlemediğini, birincisi Cumhurbaşkanlığı, ikincisi ise 7 Haziran seçimi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Divanla istişareyi kesti ve ben televizyondan öğrendim Ekmeleddin İhsanoğlu'nu" yanıtını verdi. 

İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını, MHP'den birçok genel başkan yardımcısının da televizyondan öğrendiğini anlatan Türkeş, Bahçeli'nin ya divan ve parti kademelerini hiçe saydığını ya da bunların dışında başka şekilde karar aldığını savundu.

- "Gül ile de görüştüm"

İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıktığında, Bahçeli'nin, kendisine, "Yanlışsa benim yanlışım, ben sorumluluk alıyorum" dediğini aktaran Türkeş, Türk milliyetçiliğini temsil eden bir partinin, ömrünün çoğunu yurtdışında, çok uluslu kuruluşlarda görev yaparak geçirmiş bir kişiyi aday göstermesinin manidar olduğuna dikkati çekti. Türkeş, seçilmiş cumhurbaşkanıyla görüşmeyi suç gösterenlerin, milli bir aday çıkaramadığını söyledi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme" sorulan Tuğrul Türkeş, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de zaman zaman görüştüklerini, bundan rahatsızlık duymayanların, Erdoğan ile görüşmesinden neden rahatsızlık duyduklarını anlayamadığını kaydetti.

"Devlet Bahçeli ile uzun süredir aynı çatı altındaydınız. Bu problemleri çok uzun süredir yaşıyordunuz, neden şimdi böyle olaylar yaşandı" sorusuna Türkeş, "Ben MHP'ye tepki göstermek üzere yola çıkmadım, anayasal bir yapı olan seçim hükümetine iştirak etmek üzere şahsi bir karar beyan ettim. Devlet Bey, buna sinirlendi" cevabını verdi.

- "Yakışıyor mu MHP'ye?"

Dağlıca'ya yapılan saldırının ardından MHP'den bir kişinin bile bilgi almak için kendisini aramadığını, resmi bilgi talep etmediğini anlatan Türkeş, "Bu kadar hayati ve önemli bir konuda bilgi edinme ihtiyacı bile duymadan verdiği demeç 'AK Parti-PKK hükümeti' diye. Yakışıyor mu MHP'ye? Bu kadar şehit verdiğimiz bir konuda sen doğruyu öğrenmek yerine hala oturduğun yerden iktidardaki partiyi karalamakla işin içinden çıkabiliyor musun" diye sordu.

Siyasi hayatını sürdüreceği AK Parti'ye teşekkür eden Türkeş, "Ben MHP'den bugün bir şey oldu da tık tepem attı, gittim böyle bir şey yok. Türkiye'de sistem kilitlendi, bir seçim hükümetiyle sistemi çözmek üzere ben bir adım attım. Benim yaptığım yasama görevi kapsamında bir şeydi. Sonra Bahçeli ve arkadaşları öfkelendiler, onun doğal neticesi olarak bu olaylar oldu" dedi.

"Çözüm Süreci'ne" ilişkin bir soruya Türkeş, silahların üzerine beton dökülmesi ve terör örgütünün Türkiye'den gitmesi açıklamalarının kendisi için yeterli olduğunu belirtti.

"AK Parti'de misiniz, AK Partili misiniz" sorusuna ise Türkeş, "AK Partiliyim" yanıtını verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı