Başbakan Yardımcısı Türkeş:

Başbakan Yardımcısı Türkeş:

"Daha önceden de anayasa tartışmaları vardı. Bu, bugünün problemi değil, bugünün meselesi değil. Bugüne çözüm getirecek bir şey de değildir. Yarınki Türkiye'nin daha iyi yönetilmesiyle alakalıdır"

KIRKLARELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Daha önceden de anayasa tartışmaları vardı. Bu, bugünün problemi değil, bugünün meselesi değil. Bugüne çözüm getirecek bir şey de değildir. Yarınki Türkiye'nin daha iyi yönetilmesiyle alakalıdır." dedi.

Türkeş, Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi" konferansında yaptığı konuşmada, demokrasinin, cumhuriyetin, iyi işlemesi için yurttaşlık bilincinin yeterli olması gerektiğini söyledi.

Sorumluluk ve yükümlülüklerin bilinmesi gerektiğini belirten Türkeş, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasına işaret etti.

Türkeş, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili çok spekülasyonlar olduğunu dile getirerek, bu konunun bu kadar basit olmadığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin asırlardır tartışıldığını aktaran Türkeş, Türkiye'deki seçim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Türkeş, yapılan tartışmalara bir anlam veremediğini vurgulayarak, "Şimdi anlattıklarım çok teferruat gibi geliyor ama şimdi bugünkü yapılan tartışmalarda 'Adam cumhurbaşkanı seçildi, daha ne istiyor, niye kendine böyle bir yetki almaya çalışıyor?' diyen ahmaklara bu cevapları vermemiz lazım. Anayasa tartışmaları olurken Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı değildi. Her dönemde anayasa değişikliği gündeme gelmiştir." diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da halka sorulacağına dile getiren Türkeş, "Bu anayasada değişiklikler tüm sorunları çözer mi? Çözmez. Daha önceden de anayasa tartışmaları vardı. Bu, bugünün problemi değil, bugünün meselesi değil. Bugüne çözüm getirecek bir şey de değildir. Yarınki Türkiye'nin daha iyi yönetilmesiyle alakalıdır." dedi.

Türkeş, muhalefetin yeni anayasa hakkında tartışmalarının ciddiyetsiz olduğunu belirterek, "Çok kafa karıştıran, gereksiz tartışma ortamında halk oylaması tartışılıyor ama bu güne kadarkinin çoğu ciddi değil, ciddiyetten uzak. O bakımdan da halk buluşmalarında mümkün mertebe gerçekleri tarihten kronolojik esasla anlatmaya gayret ediyorum." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine takılmış vaziyette olduğunu dile getiren Türkeş, tuhaf tartışmalar çıkarıldığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş'in konuşması sırasında ayağa kalkan bir grup üniversite öğrencisi, "evet" diye bağırarak ellerindeki Türk bayrakları ile AK Parti flamalarını salladı.

Bunun üzerine Türkeş, öğrencilere teşekkür etti.

Konferansa, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :