Başbakan Yardımcısı Şimşek Çin'de yatırımcılarla bir araya gelecek

Başbakan Yardımcısı Şimşek Çin'de yatırımcılarla bir araya gelecek

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Çin'e giden Şimşek, Çinli yatırımcılarla, ICBC, Bank Of China ve Asya Altyapı Yatırım Bankasının üst yönetimiyle görüşmelerde bulunacak- Şimşek'in tahvil ihraçlarının "panda piyasası" olarak adlandırılan Çin piyasasın

ANKARA (AA) - Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bugün, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Çin'de yatırımcılarla bir araya gelecek.

Başbakan Yardımcılığı makamından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Çin Hükümetler Arası İşbirliği Komitesi'nin Eş Başkanı olan Şimşek, Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ın daveti üzerine gittiği Çin'de bir dizi resmi temaslarda bulunacak.

Bu kapsamda ilk olarak Pekin'de, Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang ile bir araya gelecek Şimşek, Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan ile de görüşme yapacak.

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve mali iş birliği imkanlarının artırılması ele alınacak.

Şimşek, dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan ve Türkiye'de bankacılık faaliyetlerinde bulunan Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ile yakın zamanda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulundan faaliyet izni alan Bank Of China üst yönetimiyle de bir araya gelecek.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, söz konusu bankaların gerek Türkiye'deki faaliyetlerinin geliştirilmesi gerekse ulaştırma ve enerji başta olmak üzere, Türkiye tarafından yürütülmekte olan büyük altyapı projelerinin desteklenmesi açısından önem taşıyan bu görüşmelerin yanı sıra Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Asya Altyapı Yatırım Bankasının üst yönetimiyle de temaslarda bulunacak.

Geçen yıl finansman faaliyetlerine başlayan Asya Altyapı Yatırım Bankasının gelecek yıldan itibaren Türkiye'de önemli projelere destek vermesi bekleniyor.

- Tahvil ihraçlarının "panda piyasası"na taşınması

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından başlatılan "Kuşak ve Yol" inisiyatifine kaynak sağlayan "İpek Yolu Fonu" yöneticileriyle bir araya gelecek Şimşek, ziyaretinin ikinci kısmını oluşturan Şanghay'daki temasları kapsamında da Çin'in enerji, elektronik ve teknoloji alanında önde gelen firmalarıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

Şimşek'in temaslarının diğer önemli ayağını da Türkiye'nin uluslararası sermaye piyasalarında başarıyla gerçekleştirdiği Eurobond olarak da adlandırılan tahvil ihraçlarının Çin piyasasına genişletilmesi oluşturuyor.

Bu çerçevede Şimşek, Hazine Müsteşarlığı tarafından 2017 yılında dolar, avro ve yen cinsinden gerçekleştirilen ve 9,7 milyar dolara ulaşan tahvil ihraçlarının, "panda piyasası" olarak da adlandırılan Çin piyasasına taşınması adına aracı banka ve mali kurumlarla bir araya gelecek ve önemli kurumsal yatırımcılarla görüşecek.

Şimşek, 18 Aralık Pazartesi günü yurda dönecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :