Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

Kurtulmuş:- "Eğer bir mağdur varsa bu milletin, bizatihi 79 milyonun tamamı bu FETÖ denilen çetenin mağdurudur"- "FETÖ ile Türkiye'yi rotasından değiştiremeyeceklerini anlayanlar hemen arkasından PKK ile, DAEŞ ile Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu ve şim

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son zamanlarda "FETÖ mağdurları" şeklinde bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Eğer bir mağdur varsa bu milletin, bizatihi 79 milyonun tamamı bu FETÖ denilen çetenin mağdurudur." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Valiliğinde düzenlenen "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, 1071'den itibaren bu topraklarda var olan milli tarih içerisindeki en büyük ihanet hareketiyle 15 Temmuz'da karşılaşıldığını söyledi.

Ramazan ayında Ordu'daki bir otelde düzenlenen toplantıda, paralel çetenin ne büyük ihanetler içerisinde olduğunu paylaştığını, bunlara karşı uyanık olunması konusundaki uyarısını yaptığını anımsatan Kurtulmuş, "Ama ne yazık ki 15 Temmuz'da ortaya konulan büyük bir ihaneti tahmin etmek çok kolay değildi." diye konuştu.

15 Temmuz'un Anadolu ve Rumeli topraklarının yaşadığı en büyük ihanet olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Devletin içerisine sızmış olan amaçları başka, görüşleri, bu millete ait olmakla en ufak bir irtibatları olmayan, yerli, milli olmayan, bu milletin kültürüne hiçbir şekilde benzer tarafları olmayan, başkalarının elinde oyuncak haline gelmiş bir avuç çete mensubu, milletin kendilerine sunduğu imkanları kullanarak devleti ele geçirmek, hatta onun ötesinde Türkiye'yi bir iç savaşa sürüklemek ve Türkiye'yi Suriye, Irak'ta olduğu gibi yabancı işgale hazır hale getirmek için harekete geçtiler." şeklinde konuştu.

- "Can borcumuzun olduğunu hiç unutmayın"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, salondaki herkesin, bu millete karşı can borcunun bulunduğunu belirterek, "Eğer bu hainler, 15 Temmuz akşamında bu darbeyi yapabilmiş olsaydı, belki bizlerin bir çukurda cesetleri bulunacak ya da bulunmayacaktı. Zaten Ordu'ya çoktan bir sıkıyönetim komutanı tayin edecek, burada bulunan hiç kimse bu görevlerine devam etmeyecekti. Bugün vazifemizin başındaysak her birimizin 15 Temmuz'da milletimizin gösterdiği cesaret dolayısıyla büyük bir vefa borcunun çok ötesinde can borcumuzun olduğunu hiç unutmayın. Onun için bu millete karşı bu borcumuzu ödemek için 15 Temmuz öncesinde bir çalışıyorsak şimdi bin çalışmak zorundayız." ifadesini kullandı.

FETÖ ile mücadeleye sonuna kadar devam edileceğini dile getiren Kurtulmuş, bu hain teşebbüsün etrafında, yanında kim varsa hepsinden fitil fitil hesabının sorulacağını, bu millete yapılan ihanetin bedelini ödettireceklerini söyledi.

Kurtulmuş, bunu yaparken de hiçbir şekilde haksızlık yapılmayacağını, kimseye zulmedilmeyeceğini dile getirdi.

- "Buradaki algı operasyonlarına da dikkatinizi çekmek istiyorum"

Son zamanlarda FETÖ ile mücadelede "FETÖ mağdurları" şeklinde bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanki bu operasyonlar sırasında alınanların çok büyük bir kısmı yanlışlıkla, hatayla alınmış, yaşlar, kuraların yanında çok büyük oranda yanmış gibi bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışılıyor. Eğer bir mağdur varsa bu milletin, bizatihi 79 milyonun tamamı bu FETÖ denilen çetenin mağdurudur. Bu operasyonlar sırasında gerçekten haksızlık yapılanlar varsa onları düzeltmek hükümetimizin boynunun borcudur. Buradaki algı operasyonlarına da dikkatinizi çekmek istiyorum. Büyük bir titizlikle bu operasyonlar yapılıyor. Kim bu işin içindeyse hesabını verecek. İlgisi olmayan kimse de tereddüt etmesin, çekinmesin, korkmasın. Bu örgütle hiçbir irtibatı, iltisakı olmayan hiç kimse de zarar görmeyecektir."

- "Başika ile Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar"

Bu süre içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için mücadele edeceklerini kaydeden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ ile Türkiye'yi rotasından değiştiremeyeceklerini anlayanlar hemen arkasından PKK ile, DAEŞ ile Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu ve şimdi de Başika meselesiyle birlikte Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

Türkiye geçen temmuz ayından bu yana üç terör örgütünün tehdidi altında her gün yaşıyor. İşte Ordu-Giresun-Sivas arasında bir elin parmağını geçmeyecek terörist, iki senedir buraları meşgul ediyor. Çok şükür geçen hafta yapılan operasyonla, buradaki teröristler etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Burada teröre karşı gösterdikleri dirayet dolayısıyla da özellikle Mesudiye halkını tebrik ediyorum. Bir taraftan DAEŞ, PKK, FETÖ, başka örgütler... Darbe yapamadılar, şimdi Türkiye'yi algı operasyonlarıyla köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

'Ekonomi kötüye gidiyor. Türkiye'de insan hakları ihlalleri yapılıyor.' Bu iddialarla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bunların hepsini aşacağız. Ancak bunun için devletin organlarını yerelde yönetenlerin de ferasette olmanız, birlik beraberlik içerisinde olmanız, büyük bir koordinasyon içerisinde hareket etmeniz, hepinizin aynı hedefe doğru yürümesi şarttır. Türkiye'nin karşılaştığı bu en önemli belayı inşallah tamamıyla def edeceğiz ve derin bir nefes alacağız. Sadece meselemiz terör meselesi ve onların ortaya koydukları yanlışlıkları ortadan kaldırmak değil yeni, güçlü, büyük Türkiye'nin oluşması için canla başla hizmet edeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz sonrasında yeni bir sayfa açıldığını ve herkesin en ufak bir tereddüt, yılgınlık, yorgunluk göstermeden çalışması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'nin başına bela olan örgütlerle mücadele etmekte en ufak bir tereddüt gösterilmeyecek. Kusura bakmasın, yorulan, bir şekilde bu işten vazgeçen arkadaşlarımız varsa onlar da oldukları yerleri işgal etmesinler, onlar da yerlerini bu mücadeleyi yapacak arkadaşlarımıza teslim etsinler. Burada tereddütsüz bir ortamda mücadele edeceğiz." dedi.

- "Projelerle Ordu sınıf atlayacak"

Ordu'nun daha iyi hizmetler alabilmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Kurtulmuş, Ordu'nun taleplerinin Ankara'da günü gününe takip edildiğini söyledi.

Kurtulmuş, Ordu'nun Karadeniz illeri arasında çok önemli bir şehir haline getirilmesi için ortak vizyonlara ihtiyaç olduğunu belirterek, birlikte çalışarak ortak vizyonları meydana getireceklerini ifade etti.

Seçim kampanyasında ortaya konulan, her birisi çok iyi hazırlanan mega projelerin de tamamını yaparak yola devam edileceğini belirten Kurtulmuş, "Bu projelerle Ordu sınıf atlayacak. Sıradan işler, evet, önemli sorumluluklardan birisidir ama bir ilin daha yukarıya gidebilmesi, bir ilin daha güçlü bir il haline gelmesi, bölgesel bir güç haline gelebilmesi için hayallerini öteye taşıması ve güçlü iller haline gelmesi lazım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :