Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Fas'ta

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Fas'ta

Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsünün yenilenen bölümlerinin açılışını yaptı

RABAT (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fas'ın başkenti Rabat'ta, 5. Muhammed Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsünün yenilenen bölümlerinin açılışını yaptı.

Türk Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında Fas'ta bulunan Kurtulmuş, Başbakan Abdulilah Benkiran, Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve Kadroların Formasyonu Bakanı Lahsen Davudi, İslam İşleri ve Vakıflar Bakanı Ahmet Tevfik ve Yurtdışında Yaşayan Faslılar Bakanı Enis Biru ile bir araya geldi. 

Milli Kütüphane'de "Medeniyet Tasavvuru" başlıklı konferans veren Kurtulmuş, Kaftan ve Osmanlı Fermanları Sergisi'nin açılışının ardından Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti ve yenilenen bölümlerin açılışını yaptı. 

Açılış törenine, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ün yanı sıra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Turan Karataş'ın da arasında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı. 

Kurtulmuş'un ziyareti münasebetiyle düzenlenen törende konuşan 5. Muhammed Üniversitesi Rektörü Said Emzazi, Yunus Emre Enstitüsünün, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli bir işlevi olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra 2013'ten bu yana Rabat'ta faaliyet gösteren ve şu ana kadar 350 mezun veren enstitünün yenilen bölümlerinin açılışını yaptı. Enstitü'nün kütüphane bölümünde yetkililerden bilgi alan ve hatıra defterini imzalayan Kurtulmuş, Enstitü dersliğinde Türkçe kursuna katılan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle Türkçe konuşan ve bazı hatalarını tashih eden Kurtulmuş, başarı diledi.   

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı